TipCompetitie: Gé Hilgersom wint 2e periode

23 augustus 2022 22:22

Gé Hilgersom heeft de 2e periode van de TipCompetitie gewonnen. Uitgerekend op zijn thuisbaan in Stompwijk passeerde hij zijn concurrenten en pakte de tweede prijs van het seizoen. De hoogste dagscores waren voor Harry Toebes in Bemmel en Miranda Slootbeek in Stompwijk. Aad van Diest is de nieuwe koploper in het Totaalklassement.

Voordat we verder gaan met de 3e periode en de daarbij behorende Buitenzorg Kortebaandraverij Bemmel sluiten we eerst met Stompwijk de 2e periode af. De hoogste score van de dag werd behaald door Miranda Slootbeek. De liefhebber uit Lisse was één van de zeven deelnemers die een overwinning van Chief One voorzag en scoorde met de zege van de achtjarige ruin acht bonuspunten. Verder koos Slootbeek voor Eliot Charisma, Ronny Brandt en de verrassend sterk opererende Hasta la Vista. Ook Hans van Veen, de runner-up van Stompwijk, koos de juiste winnaar en verder Hasta la Vista en Ronny Brandt, maar miste de boot met Cezar H. Een aparte vermelding voor Cees Kuilman en Milenka van den Bosch is op zijn plaats. Zij waren de enige deelnemers met de twee finalisten in hun prognose.

Voor de kortebaan van Stompwijk keek Gé Hilgersom tegen een achterstand aan van 4,5 punten op koploper René van Balen. Maar waar Hilgersom met een 19,5 punten behoorlijk scoorde, had Van Balen met twaalf punten een mindere dag en zag zo de tweede prijs van het seizoen aan zijn neus voorbij gaan. Hilgersom had daarbij ook het geluk dat Cees Overweel en Peter Welp (H’waard) deels niet thuis gaven, zodat hij ook deze deelnemers op het allerlaatste moment kon passeren. Van Balen finishte wel als tweede in de 2e periode, net voor Mirian Pronk, die haar eindsprint net te laat begon. Overweel tikte als vierde aan, net voor Welp.

Met een voorsprong van slechts een half punt heeft Harry Toebes de dagprijs van Bemmel opgeëist. De dertien bonuspunten van Candy Blue Chip hielpen de deelnemer uit Heemskerk flink op weg. Verder koos hij voor Epoque, Archange de Jiel en Hero Baldwin. Het was laatstgenoemde die hem de zege bezorgde. Yuri van Buren koos ook voor Candy Blue Chip als winnaar en verder Archange de Jiel en Epoque, maar zag Bankrobber in de herkansingsronde stranden. Dat halve puntje kwam de dagwinnaar van Middenbeemster net te kort. Aad van Diest, Frits Taag, Jan Verduin, Kees Duijnisveld, Martin Timmer en Mats Lighthart stuurden de meest complete prognose in, maar zagen de dagprijs door het mislopen van de bonuspunten aan zich voorbij gaan. Het zestal deed niet moeilijk en stuurde een prognose in met enkel paarden van Stal de Groningers, met veelal met Epoque als winnaar. De winnaar van Voorschoten stelde teleur, maar de overige drie paarden van eigenaar Michel Roggen eisten de drie podiumplekken op en zorgden over het algemeen voor een flink aantal punten voor de deelnemers.

Aad van Diest is de nieuwe koploper in de 3e periode. Cees Welp, koploper na Nootdorp, kwam niet helemaal uit de verf in Bemmel, terwijl Van Diest zoals hierboven is te lezen behoorlijk wat punten opstreek. Welp kijkt tegen een achterstand aan van zeven punten, toch wel een flink aantal. Matthieu van Winsen volgt op twaalf punten van Van Diest op plek drie en houdt Peter Tersteeg net achter zich. Ferry Elderbroek staat vijfde, Taede Bruijn zesde. Door de afgelasting van De Lier en het annuleren van Groningen en Schagen bestaat de 3e periode uit slechts vier kortebanen. Na Nootdorp en Bemmel staan enkel nog Heemskerk en Purmerend nog op het programma. Uiteraard kan er nog van alles gebeuren, een verrassing ligt altijd op de loer.

René van Balen is niet goed begonnen aan de 3e periode en heeft zijn koppositie af moeten staan. Van Balen staat nu zesde, Aad van Diest is de nieuwe lijstaanvoerder. Hij heeft slechts een kleine voorsprong op Gé Hilgersom. Mirian Pronk staat op minimale achterstand derde. Achter Pronk valt een klein gat naar Yuri van Buren, die juist de laatste weken flink op stoom is gekomen. Peter Welp (H’waard) staat vijfde.

Milenka van den Bosch maakte een mooie sprong en staat zevende. Voormalig koploper Rogier Borsjes staat achtste. De tips van deze website nemen na Stompwijk de negende plaats in, kort gevolgd door Cees Overweel. Frits Taag staat elfde, Ferry Elderbroek twaalfde. Cees Welp en Eric Goedhart delen plek dertien, René van Delft en Wybo Lelieveld doen dat met de vijftiende plaats. Bob de Leeuw, Kees Duijnisveld, Saskia de Gier en Cees de Bock maken de Top 20 compleet.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.