TipCompetitie: Gé Hilgersom dagscore, Peter Welp nieuwe koploper

22 juli 2022 08:43

De kortebaan van IJmuiden heeft de TipCompetitie flink op zijn kop gezet. Rogier Borsjes maakte een flinke pas op de plaats en raakte zijn koppositie kwijt. Peter Welp (H’waard) is de nieuwe koploper na de koers over de Kennemerlaan. De strijd om de dagprijs was een spannende en werd met minimale voorsprong gewonnen door Gé Hilgersom. De Stompwijker is samen met Peter Welp (H’waard) de nieuwe koploper in de 2e periode.

Hoewel de winnende uitbetaling bij de totalisator van ‘slechts’ € 7,70 anders doet vermoeden, kwam de overwinning van Hequejuela voor de deelnemers aan de TipCompetitie als een flinke verrassing. Slechts vijf deelnemers (Cees Overweel, Gé Hilgersom, Guusje Aafjes, Lia Slootbeek en Peter Welp (H’waard)) geloofden in een overwinning van de merrie van trainer Bryan Vader en tipten de combinatie met Ruud Pools op de sulky als winnaar van de kortebaan van IJmuiden. Zij werden voor hun inzicht beloond met acht bonuspunten en sloegen daarmee een flinke slag.

De strijd om de dagprijs draaide uit op een confrontatie tussen Cees Overweel en Gé Hilgersom. Beide liefhebbers stuurden exact dezelfde prognose in. Hequejuela als winnaar aangevuld met de paarden van Stal de Groningers, te weten Archange de Jiel, Candy Blue Chip en Happy New Day. De beide kemphanen finishten allebei op een meer dan respectabel aantal van 37 punten, waardoor het tijdstip van insturen de doorslag gaf. Hilgersom was slechts drie uur eerder en kaapte zo de eer voor de neus van Overweel weg.

Guusje Aafjes en Peter Welp (H’waard) kwamen tot 32 punten. Ze kozen voor vrijwel dezelfde paarden als Hilgersom en Overweel, maar lieten Happy New Day buiten hun prognose. Zij voorzagen een glansrol voor Southwind Raptor, maar de snelle Amerikaan kon het tijdens de tweede omloop niet bolwerken tegen Archange de Jiel en werd met slechts drie punten uitgeschakeld.

De hoogste score van de dag legde Hilgersom bepaald geen windeieren. Omdat hij ook al de winnaar van de kortebaan van Egmond aan den Hoef juist voorspelde, een prognose die hem toen dertien bonuspunten opleverde, is de voormalig eigenaar van paarden als Yfred Star en Un Gamin Impuls bijzonder sterk begonnen aan de 2e periode. Na drie kortebanen heeft Hilgersom de koppositie in handen. Deze moet hij overigens delen met Peter Welp (H’waard), die net zoals Hilgersom dankzij bonuspunten flink scoorde in Egmond aan den Hoef en IJmuiden. Hun voorsprong bedraagt zeven punten op René van Balen, die een plekje zakte op de ranglijst.

Saskia de Gier handhaafde zich in de top van het klassement op een vierde plaats. Peter Welp (H’kerk) maakte een mooie sprong naar de vijfde plek en blijft de ervaren kortebaanvolgers Cees Overweel en Kees Duijnisveld nog maar net voor. Mirian Pronk en Ria IJperlaan delen de achtste plaats, Gerard Hoek maakt de Top 10 compleet.

Rogier Borsjes heeft zijn koppositie prijs moeten geven. Borsjes nam de leiding na de kortebaan van Wognum en genoot op een gegeven moment een flinke voorsprong, maar gaf de afgelopen weken flink wat terrein prijs. Borsjes zakte naar de vierde plaats en kijkt tegen een achterstand aan van tien punten op de nieuwe koploper Peter Welp (H’waard). Welp wordt op zijn beurt op de voet gevolgd door Gé Hilgersom, die slechts 1,5 punt hoeft goed te maken op de kersverse koploper. René van Balen zakte een plek, maar heeft vanaf de derde plaats zijn twee voorgangers nog altijd in het vizier.

Ton Zuidgeest staat na de kortebaan van IJmuiden op de vijfde plaats, vlak voor Mirian Pronk, die een mooie sprong maakte vanaf de zestiende plaats. Saskia de Gier staat zevende, vlak voor Bob de Leeuw en Kees Duijnisveld. Cees de Bock deelt de tiende plaats met de Tips van Kortebaandraverijen.nl. Peter Welp (H’kerk) volgt op niet al te grote afstand en houdt vooralsnog André Uljee en René van Delft met de allerkleinste voorsprong van het lijf. Bert Schreuder behoort net aan tot de beste vijftien spelers van de TipCompetitie, maar ook zijn voorsprong is minimaal.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.