TipCompetitie: Fred Frelin heeft eerste prijs binnen

9 oktober 2018 10:12

Fred Frelin heeft zijn eerste prijs van het seizoen definitief binnen. De liefhebber uit Zeewolde stak in Nootdorp zijn drie concurrenten voorbij en verzekerde zich zo van de eindoverwinning in de tweede periode. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Frelin zich ook verzekert van een tweede prijs; in het Algemeen Klassement is zijn voorsprong riant. Tinus Boone was de man van de dag. Met ruime voorsprong pakte hij de dagprijs.

Vrijwel alle favorieten deden in Nootdorp hun werk naar behoren. Zo werd Eliot Charisma door maar liefst 56 deelnemers als winnaar van de koers over De Poort aangewezen. Het leverde een groot aantal mooie dagscores op. De meest complete prognose werd ingestuurd door Tinus Boone. Hij was één van de 56 deelnemers die Eliot Charisma als winnaar voorzag. Daarnaast koos hij voor Southwind Raptor, Doc Holiday en Boucher le Blanc. Daarmee had hij vier paarden in de derde omloop en als niet Calistokingsdeep maar Southwind Raptor was bijgeloot, was zijn prognose perfect geweest.

Waar Boone door het bijloten van Calistokingsdeep een perfecte prognose misliep, profiteerde Fred Frelin optimaal van de tweede kans van de winnaar van Santpoort en Purmerend. Frelin begon de kortebaan van Nootdorp op de vierde plaats in de tweede periode, met slechts een achterstand van drie punten op koploper René van Delft. Van het kwartet dat nog streed om de eindoverwinning was Frelin de enige met Calistokingsdeep in zijn prognose. De drie punten die de combinatie met leerlingpikeur Djimmy Schneider op de sulky na zijn bijloting behaalde, waren genoeg om Van Delft op het laatste moment voorbij te steken.

Van Delft greep dus net naast de overwinning en eindigde op slechts één punt achterstand op de tweede plaats in de tweede periode. Ton Zuidgeest moest meer terrein prijsgeven, maar finishte nog wel net op het podium, als derde. Erwin Möhlmann eindigde als vierde, net voor Wim Hartog.

Met nog één kortebaan voor de boeg kan Fred Frelin zich gaan opmaken voor ook een tweede prijs. In ’t Zand verdedigt de koploper een voorsprong van maar liefst zeventien punten op de nieuwe nummer twee Sem Hilgersom, die maar weer eens van plek wisselde met Leon Zoetemelk. De achterstand van Zoetemelk op de lijstaanvoerder bedraagt twintig punten. Het tweetal zal een enorme verrassing uit de hoge hoed moeten toveren om deze kloof nog te dichten.

Maar waar Frelin in veilige haven lijkt, lijken ook Hilgersom en Zoetemelk verzekert van een podiumplek. De voorsprong van de nummer vier van vorig jaar op René van Delft, de huidige nummer vier, bedraagt negentien punten. Zoetemelk heeft zestien punten meer dan de voormalig koploper. Maar waar Van Delft in ’t Zand vrijuit kan tippen en kan zinspelen op een surprise, hebben Hilgersom en Zoetemelk een podiumplek te verdedigen. Weten zij uit de klauwen te blijven van de achtervolgers?

De nabestaanden van Rob Slootbeek handhaven zich op een keurige vijfde plaats, met de vierde plaats nog binnen handbereik. Paul van Diest en Erwin Möhlmann staan daar maar kort achter, maar zullen nog alle zeilen bij moeten zetten voor een klassering in de Top 10. Ze staan slechts enkele punten los, maar de concurrentie staat te dringen. Eric Goedhart en Henny van Seggelen delen de negende plaats, met slechts één punt voorsprong op de nummers tien Jennifer van den Bosch en Leonardus Bossink. De achterstand van de ervaren Kees Duijnisveld en Ton Zuidgeest is zodanig klein, dat een Top 10-klassering nog steeds een reële mogelijkheid is.

Waar in ’t Zand de beslissing valt in het Algemeen Klassement, komt ook de derde periode tot zijn definitieve vorm. Wat dat betreft kan Saskia van der Loos met een gerust hart haar prognose insturen, want haar voorsprong op haar directe achtervolgers Bernhard van der Pols en Cees Overweel is met zeventien punten royaal. Ook de nummers vier en vijf, Ap Opdam en Kees Knijnenburg, volgen op een enorme achterstand. Of hebben zij nog een enorme verrassing in petto?

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.