TipCompetitie: Ferry Elderbroek pakt ‘virtuele’ winst

8 april 2020 12:48

Ferry Elderbroek heeft de dagprijs van de virtuele kortebaan gewonnen. De trouwe speler uit Lisse koos drie van de vier paarden in de vierde omloop en met Southwind Raptor de juiste winnaar. Nelly den Dulk scoorde slechts één punt minder en finishte als tweede in het dagklassement, vlak voor Miranda Slootbeek.

Elderbroek speelt al jaren mee met de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl en wist zich al meerdere keren te onderscheiden. Met de winst van dagprijs van de eerste virtuele kortebaan ooit zal hij zeker verguld zijn. Elderbroek koos voor Southwind Raptor, Chief One en Calistokingsdeep en vulde zijn kwartet aan met Boucher le Blanc. Met laatstgenoemde maakte hij het verschil. Ook Nelly den Dulk had voor de paarden op het podium gekozen, maar haar vierde paard was Doc Holiday. Omdat Boucher le Blanc tijdens de tweede omloop pas na een kamprit werd uitgeschakeld en Doc Holiday geen vuist wist te maken tegen Fip Junior scoorde Elderboek één punt meer. Dat ene punt was genoeg om de dagprijs op zijn naam te schrijven.

Miranda Slootbeek eindigde op de derde plaats. Ook zij koos voor Southwind Raptor als winnaar en vulde haar viertal verder aan met Calistokingsdeep, Eliot Charisma en Chaman Rapida. Daarmee bleef ze de Stompwijkers Ton Zuidgeest en Wybo Lelieveld net voor. Zuidgeest koos weliswaar voor drie halve-finalisten, maar miste de bonuspunten van Southwind Raptor door Doc Holiday als winnaar te tippen. Lelieveld tipte wel de juiste winnaar, aangevuld met Calistokingsdeep en Dutch Buitenzorg, maar zag tijdens de eerste omloop zijn vierde paard Blackpearl Trans R uitgeschakeld worden door Barbert.

Met duizenden kijkers en bijna honderd deelnemers aan de TipCompetitie is het experiment met de virtuele kortebaan geslaagd. Toch verlangen wij hevig naar een echte koers, op zijn vroegst zaterdag 4 juli in Warmond. Wanneer deze kortebaan daadwerkelijk doorgaat, start ook de ‘echte’ TipCompetitie weer. Deelnemen is heel eenvoudig; word Vriend en stuur voor elke kortebaan een prognose in. Spanning verzekerd!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.