TipCompetitie: Enkhuizen is voor Chris Elderbroek

19 september 2014 10:40

Werden de deelnemers aan de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl in Medemblik op hun nummer gezet door Anabaa Blue, dan was het in Enkhuizen de beurt aan Iper Flying om een soort gelijke stunt uit te halen. De Italiaanse ruin van trainer Aad Pools startte tijdens zijn vorige kortebanen steevast als de favoriet van de tippers, maar wist keer op keer niet te winnen. Voor de koers in Enkhuizen was het vertrouwen minder groot, maar dit keer maakte hij het helemaal waar.

Van de 79 deelnemers die hun prognose voor de koers over De Paktuinen instuurden, tipten ‘slechts’ elf liefhebbers Iper Flying als winnaar. Dat waren Milenka van den Bosch, Stefan de Groot, Theo van den Bosch, Jeroen Bakker, Corina Zitman, André Oudshoorn, (Ome) Gé Hilgersom, Isa Overdevest, Violette Venneman, Hans van Veen en Kees Knijnenburg. Het leverde voor geen van allen de dagprijs op. Deze ging naar Chris Elderbroek. De Lissenaar had de nummers één, twee en drie in zijn prognose opgenomen, met Co Swagerman als winnaar. Stefan de Groot kwam met zijn voorspelling Iper Flying, Co Swagerman, Evison en Lifeislife BR slechts één schamel puntje tekort voor de dagzege.

In het regioklassement ‘West-Friesland’ veranderde er weinig. Violette Venneman heeft nog steeds de leiding, met daarachter Fred Overdevest. Kees Knijnenburg verkleinde zijn achterstand, maar zal in ’t Zand flink moeten stunten om de overwinning in dit klassement binnen te slepen. Fred Frelin, de winnaar van de TipCompetitie van vorig jaar, stoomde door een prima score in Enkhuizen op naar de vierde plaats, maar ook zijn achterstand op de twee koplopers lijkt te groot.

In het algemeen klassement bleef de Top 4 ongewijzigd, hoewel (Ome) Gé Hilgersom zijn voorsprong op onze analist Leon Zoetemelk en Piet Zwart wist te vergroten. De opmars die Martin Dam, de trainer en eigenaar van voormalig Nederlands kampioen Ton Jeu, de laatste weken heeft ingezet, levert hem voorlopig de zevende plaats op.

De volgende kortebaan in Roden vormt het sluitstuk van het Regioklassement ‘Westland’. Een dag later volgt Lisse, die behoort tot de ‘Bollenstreek’. De seizoensfinale in ’t Zand is de laatste koers van het klassement ‘West-Friesland’.

Bekijk hier het dagklassement van Enkhuizen, het regioklassement ‘West-Friesland’ en het algemeen klassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.