TipCompetitie: Emmeloord is voor Alex Koster

23 juli 2021 09:29

Alex Koster heeft de dagprijs van de alternatieve kortebaan van Emmeloord op zijn naam geschreven. Koster was één van de in totaal drie deelnemers die Chief One als winnaar tipten en profiteerde van de daarbij behorende bonuspunten. Jan van Duivenvoorde verdedigde zijn koppositie met succes, maar ziet de concurrentie erg dichtbij komen.

Eliot Charisma was de grote favoriet van de deelnemers aan de TipCompetitie. De regerend kampioen van Nederland werd in vrijwel alle prognoses als winnaar getipt, maar kon het vertrouwen niet waarmaken. Ondanks een uiterst gunstig koersverloop moest de pupil van trainer Mark de Jong zijn meerdere erkennen in Chief One. Slechts drie deelnemers hadden deze verrassende wending voorzien. Alex Koster, Ferry Elderboek en Germain Ebbeling kozen voor Chief One als winnaar en werden voor deze gok met negen bonuspunten rijkelijk beloond.

Dit drietal bezet dan ook het podium in de strijd om de dagprijs van Emmeloord. Koster stuurde de beste prognose in. Naast Chief One koos hij voor Eliot Charisma, Archange de Jiel en smaakmaker Falco. Ebbeling en Elderbroek lieten Eliot Charisma opvallend genoeg buiten hun prognose. Beiden kozen naast de juiste winnaar voor de paarden van Thomas Bos, Chaman Rapida en Fleur Swagerman. Elderbroek maakte zijn kwartet compleet met Falco, Ebbeling hield het bij Archange de Jiel.

Koster maakte met zijn prima dagscore een flinke sprong in het Totaalklassement. De deelnemer uit Schagen steeg naar de tweede plaats. Hij heeft slechts één punt achterstand op Jan van Duivenvoorde, die na Duindigt zijn koppositie met succes verdedigde. Germain Ebbeling steeg naar de vierde plaats, vlak achter Wil Verduin. Ebbeling moet zijn vierde plaats delen met Lia Slootbeek, die sterk aan dit seizoen is begonnen. Eric Goedhart volgt op slechts één punt als zesde, vlak voor Frits Taag, Miranda Slootbeek en Tim Woudstra. Ferry Elderbroek maakt de Top 10 compleet.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.