TipCompetitie: eerste slag is voor Wim Hartog

13 mei 2019 13:11

De TipCompetitie is zaterdag in Assendelft weer in vliegende vaart van start gegaan. Op de Dorpsstraat van het lintdorp werden, ondanks dat niet alle favorieten zich van hun beste kant lieten zien, flink wat punten gescoord. Voor Wim Hartog was de eerste slag een daalder waard. Hij behaalde de hoogste dagscore en is de eerste koploper van het nieuwe seizoen.

Vooral Doc Holiday was een garantie voor punten in Assendelft. De negenjarige ruin kwam vrijwel geen moment in de problemen en bezorgde zo de 46 deelnemers die de pupil van trainster Natasja Sprengers als winnaar hadden getipt een mooi aantal van vijf bonuspunten. Verliezend finalist Calistokingsdeep werd ‘slechts’ dertig gekozen, waarvan vier keer als winnaar. De verrassende Panic Launcher, verantwoordelijk voor de uitschakeling van erkende sprinters als Southwind Raptor en Contador, werd slechts door twee deelnemers gekozen. Milenka van den Bosch en Tim Feenstra waren het sterke debuut van de negenjarige merrie vorig jaar in Schagen nog niet vergeten en scoorden acht punten met de pupil van trainer Hans Bot.

Elitegezelschap

Het was echter niet genoeg om Wim Hartog van de hoogste dagscore af te houden. De liefhebber uit Rijswijk koos naast Doc Holiday als winnaar voor Southwind Raptor, Calistokingsdeep en Fullrich v Assum. Met laatstgenoemde maakte Hartog het verschil. Zoeterwoudenaar Jan Koek en Mirian Pronk kozen in plaats van Fullrich v Assum voor Barbert, terwijl Jur Visser in zijn prognose plaats maakte voor Blackpearl Trans R. Omdat Fullrich v Assum tijdens de tweede omloop knap een rit wist te winnen van Southwind Raptor, bleef Hartog de concurrentie nipt voor.

De al eerder genoemde Tim Feenstra neemt samen met Hans Neesen en Piet van der Mespel een gedeelde vijfde plaats in, nipt voor Erwin Limmen, Jacques Springer, René van Balen en Rogier Borsjes. Zij maken de eerste Top 10 van dit seizoen compleet en zullen er ongetwijfeld alles aan doen om ook na de kortebaan van Wognum nog steeds deel uit te maken van dit elitegezelschap.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.