TipCompetitie: dubbelslag voor Jacques Springer

23 mei 2023 09:19

Een onvervalste dubbelslag voor Jacques Springer in de TipCompetitie. De deelnemer uit IJmuiden pakte met een fraaie score de dagprijs van de kortebaan van Wognum en nam en passant ook de leiding in de 1e periode over van Henk Beers.

Tijdens de kortebaan van Wognum was er weer eens sprake van een ouderwetse puntenregen. Vrijwel alle favorieten -op Archange de Jiel na- deden wat ze moesten doen en bezorgden een groot deel van de ruim 120 deelnemers aan de TipCompetitie een heerlijke middag. Candy Blue Chip werd veruit het vaakst getipt als winnaar van de koers over de Kerkstraat en bezorgde zo vijftig deelnemers vier bonuspunten.

Jacques Springer had zijn zaakjes het best op orde. Naast Candy Blue Chip koos hij voor Jet Bianco, Hampshire F Boko en Happy New Day. Hans Bak en Jan Verduin bleven in de srijd om de dagprijs op slechts één punt steken van Springer. Zij kozen ook knap voor de drie paarden op het podium, maar verkozen Archange de Jiel boven Happy New Day. De dertienjarige Fransman kon het tijdens de tweede omloop echter niet bolwerken tegen de verrassende debutant Levi Europoort en werd als snel en met slechts drie punten uitgeschakeld.

Dankzij zijn knappe dagscore is Springer na de kortebaan van Wognum de nieuwe leider van het Totaalklassement en dus automatisch ook de lijstaanvoerder van de ranglijst over de 1e periode. Zijn voorsprong bedraagt een viertal punten op Ria IJperlaan, Kees Knijnenburg en P. Langedijk. Achter hen volgt iedereen op slechts één punt afstand van elkaar. Bob de Leeuw staat vijfde, vlak voor Jan Verduin, Guusje Aafjes, C.P. Venema en Kees Venema. Hans Neesen, Bert Schreuder, Casper Brussee, Cees Welp (H’waard) en Ton Zuidgeest maken de Top 10 compleet.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.