TipCompetitie: dubbelslag voor Alex Koster

30 augustus 2021 11:50

De kortebaan van Warmond is voor Alex Koster uiterst gunstig verlopen. Hij pakte niet alleen de dagprijs, maar nam ook de leiding in het Totaalklassement. De deelnemer uit Schagen staat dus op pole position om de eerste periode op zijn naam te schrijven, maar is nog niet van zijn directe achtervolger Jan van Duivenvoorde af.

Koster was één van de zes deelnemers die zaterdag 29 punten scoorden. Dat hij de dagprijs op zijn naam kan schrijven was te danken aan zijn razendsnelle prognose, welke hij slechts enkele uren na publicatie van de deelnemerslijst instuurde. Koster bleef zo Frits Taag, Jeroen Veenboer, John de Vries, Martin Timmer en Saskia van der Loos voor.

Het zestal was het aardig met elkaar eens. Zonder uitzondering voorspelden zij een overwinning van Cesar Charisma (goed voor zeven bonuspunten) en voorzagen glansrollen voor Falco en Archange de Jiel. Over de vierde deelnemer ontstond gesteggel. Taag en De Vries kozen voor Southwind Raptor; Timmer, Van der Loos en Veenboer voor Calistokingsdeep. Koster zag potentie in Coktail Bar, maar die moest na de tweede omloop het veld ruimen nadat hij verloor van Hampshire F Boko.

Jan van Duivenvoorde heeft zijn koppositie in het Totaalklassement af moeten staan aan Alex Koster. Van Duivenvoorde pakte na de eerste kortebaan van het seizoen knap en met een flinke voorsprong de leiding, maar zag de concurrentie elke week dichterbij komen. Na Santpoort/Emmeloord schoof Koster al langszij, maar behield Van Duivenvoorde op basis van het aantal juist voorspelde winnaars de leiding. Na Warmond heeft Koster de koppositie overgenomen, maar is de rol van Van Duivenvoorde allerminst uitgespeeld. Zijn achterstand bedraagt slechts drie punten en daarom heeft hij nog alle kans om de strijd om de eerste periode in zijn voordeel te beslissen.

Achter dit duo is het dringen geblazen. Frits Taag, Germain Ebbeling, Jeroen Veenboer en Miranda Slootbeek delen de derde plaats. Hun achterstand op koploper Koster bedraagt tien punten; wellicht een te groot om op korte termijn een bedreiging te vormen. Daan IJperlaan heeft de zevende plaats in handen, maar Cheyenne van den Bosch, Gerard Hoek en Lia Slootbeek staan op korte afstand en maken de Top 10 compleet.

Door enkele wijzigingen op de kortebaankalender is ook het schema van de TipCompetitie aangepast. Zo wordt de strijd om de 1e periode beslist op zaterdag 4 september tijdens het Nederlands kampioenschap op Duindigt, georganiseerd door Hoofddorp. De 2e periode bestaat uit de kortebanen van Medemblik, Enkhuizen, Roden, Lisse en ’t Zand. Mochten er op het laatste moment nog koersen aan de kalender worden toegevoegd, tellen deze mee met de 2e periode. Bij minder dan drie kortebanen wordt er geen prijs voor de 2e periode uitgekeerd.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.