TipCompetitie: dappere Helmien Jansen pakt dagprijs

20 juni 2022 09:14

De dagprijs van Sassenheim is een prooi geworden voor Helmien Jansen-van Noordenburg. De deelneemster uit Wijchen nam veel risico met haar prognose, maar werd voor haar lef beloond. Rogier Borsjes bouwde zijn voorsprong verder uit en is met zevenmijlslaarzen op weg naar de zege in de 1e periode.

Vooralsnog zijn het de oudgedienden die dit seizoen de lakens uitdelen op de kortebaan. Met dat gegeven is er lef nodig om een prognose in te vullen met twee debutanten. Helmien Jansen-van Noordenburg deed het gewoon en zag haar durf worden beloond. De door getipte Djoko’s Way haalde weliswaar de tweede omloop niet, maar Flavius Boko groeide uit tot revelatie van de middag en schakelde zelfs titelverdediger Eliot Charisma uit. Jansen vulde haar prognose aan met Southwind Raptor en koos voor Ronny Brandt als winnaar, wat haar ook nog eens vijf bonuspunten opleverde.

Rogier Borsjes bleef op één punt van Jansen-van Noordenburg steken en finishte als tweede. Naast Ronny Brandt en Southwind Raptor koos hij voor de ietwat teleurstellende Chief One en Jet Bianco, die eindelijk weer eens liet zien wat ze in haar mars heeft. Ook Peter Welp (H’waard) koos de juiste winnaar, aangevuld met Chief One en titelverdediger Eliot Charisma. Net zoals Jansen-van Noordenburg durfde hij het aan om Flavius Boko te tippen, maar bleef desondanks twee punten achter de hoogste score van de dag.

Rogier Borsjes zit na Sassenheim in een zetel op weg naar de overwinning in de 1e periode. De koploper van het eerste uur breidde zijn voorsprong op de Teijlingerlaan flink uit en heeft nu maar liefst 21 punten voorsprong op de Chris Elderbroek en Gerard Jungbacker, die na Sassenheim de tweede plaats delen. Frits Taag heeft het duo bijna achterhaald en volgt op slechts één punt. Ton Zuidgeest zakte naar de zesde plaats en zag dorpsgenoot Jennifer van den Bosch voorbij stuiven. De Stompwijkse staat nu vijfde.

Arjan Molenaar zakte een plekje en staat zevende. Ann Warunee maakte dankzij een mooie dagscore een sprong vanaf de vijftiende plaats naar plek acht, vlak voor Lisa Bos. Bernhard van der Pols, Bram Neefjes, Iris Opdam en René van Delft maken samen de Top 10 compleet.

Belangrijk: Donderdag wordt er in Beverwijk voor het eerst gekoerst volgens het principe van de Grand-16. De kortebaan start met zestien paarden. De verliezers van de eerste omloop komen daarna tegen elkaar uit. De vier winnaars die deze tussenronde oplevert kwalificeren zich alsnog voor de tweede omloop, zodat de koers verder gaat met twaalf deelnemers, net zoals een kortebaan welke was gestart met 24 paarden. Voor de deelnemers aan de TipCompetitie is het belangrijk te weten dat de ritten in de tussenronde slechts 0,5 punt waard zijn. Voorbeeld: een door jou gekozen deelnemer verliest in de eerste omloop na een kamprit. In de tussenronde kwalificeert jouw deelnemer zich na twee ritten alsnog voor de tweede omloop. De door jou gekozen deelnemer heeft dan twee punten voor jou gescoord; één punt in de eerste omloop plus 2 keer 0,5 punt in de tussenronde. Vanaf de tweede omloop is elke gewonnen rit weer gewoon één punt waard.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.