TipCompetitie: dagprijzen voor René van Balen en Ria IJperlaan

12 juli 2022 11:08

De kortebanen van Egmond aan den Hoef en Hoofddorp hebben enorme verschuivingen veroorzaakt in het Totaalklassement. Enkel het podium van de 1e periode en Iris Opdam wisten zich te handhaven in de top van het klassement; maar liefst zes nieuwe deelnemers maken hun entree in de Top 10. De dagprijzen waren voor René van Balen en Ria IJperlaan. 

De strijd om de dagprijs van Egmond aan den Hoeg was een spannende. Gé Hilgersom, Peter Welp (Heerhugowaard) en René van Balen stuurden exact dezelfde prognose in. Ze waren de enige drie deelnemers die het aandurfden om debutant Candy Blue Chip als winnaar aan te geven en werden daarvoor beloond met maar liefst dertien bonuspunten. Verder vertrouwden ze op Archange de Jiel, Jocke Cane en de teleurstellende Coktail Bar, die op de ‘Hoever S’ slechts een half puntje scoorde. Het trio finishte op 35,5 punten waardoor het tijdstip van insturen de doorslag gaf. René van Balen was ruim sneller dan Hilgersom en Welp en pakte zo de dagprijs.

De reden dat Coktail Bar in Egmond aan den Hoef niet uit de verf kwam, was onder andere het sterke optreden van Floalts Cicciolina. De merrie groeide met Krista Timmer op de sulky uit tot de verrassing van de middag en legde knap beslag op de tweede plaats. Miranda Slootbeek was één van de slechts vier deelnemers die een surprise voorzag en scoorde acht punten met de pupil van eigenaar Piet Siderius. Slootbeek was sowieso sterk op dreef en tipte ook Archange de Jiel, Candy Blue Chip en Jocke Cane. Drie van haar vier paarden haalden de halve finale, maar door het mislopen van de bonuspunten greep Slootbeek naast de dagprijs.

De verschillen waren in Hoofddorp minder groot. Het was uiteindelijk Ria IJperlaan die er met de dagprijs vandoor ging. IJperlaan tipte Eliot Charisma als winnaar, aangevuld met Southwind Raptor, Jet Bianco en Ronny Brandt. Het was net genoeg om Cees Kuilman, Ferry Elderbroek, Hans Bak, Kees Knijnenburg en Mardina Woord voor te blijven. Ook zij scoorden bonuspunten met Eliot Charisma, maar bleven uiteindelijk op één punt steken van IJperlaan.

Peter Welp (Heerhugowaard) en René van Balen zijn de eerste koplopers in de 2e periode. Beide deelnemers scoorden in Egmond aan den Hoef en Hoofddorp bij elkaar 53,5 punten, één punt meer dan Ria IJperlaan, die na Hoofddorp de derde plaats inneemt. Gé Hilgersom volgt op gepaste afstand op de vierde plaats, maar zijn vijf punten achterstand op de koplopers zijn nog gemakkelijk te overbruggen. Saskia de Gier is de nummer vijf van de 2e periode en volgt op 1,5 punt van Hilgersom.

Rogier Borsjes won met een enorme voorsprong de 1e periode, maar moet zich na de kortebaan van Hoofddorp zorgen gaan maken over zijn koppositie. Borsjes had naast twee ietwat mindere dagscores pech met ‘de opschoning van het klassement’. Zoals na de kortebaan van Assendelft aangegeven telden van de eerste drie kortebanen de twee beste dagscores mee in het Totaalklassement. Borsjes leverde daarmee dik twintig punten in, terwijl andere deelnemers bijvoorbeeld slechts drie punten hoefden in te leveren.

Toch hoeft Borsjes niet te wanhopen, want zijn voorsprong van 7,5 punt is nog altijd ruim. René van Balen is na zijn slag in Egmond aan den Hoef de nieuwe nummer twee van het Totaalklassement en maakte daarmee een sprong van achttien plaatsen. Ook René Welp (Heerhugowaard) maakte flinke progressie en steeg van de gedeelde 30e plaats naar plek drie.

De grootste klapper maakte Gé Hilgersom. Bevrijd van zijn dramatische dagscore in Assendelft maakte hij een sprong van maar liefst 53 plekken ten opzichte van de eindstand van de 1e periode. Daarmee is hij nu de nummer vier van het Totaalklassement met slechts een half punt voorsprong op dorpsgenoot Ton Zuidgeest. Beiden zijn het aanstaande weekend tijdens de Stompwijkse Paardendagen uw tipgevers langs de baan.

Cees de Bock en Hans Bak nemen achter het Stompwijkse duo de zesde plek in. Gerard Jungbacker miste als de runner-up van de 1e periode de slag, maar wist zich ternauwernood te handhaven in de Top 10. Jungbacker bezet nu de achtste plaats, met een minimale voorsprong op Bob de Leeuw en Iris Opdam.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.