TipCompetitie: dagprijs voor Mats Ligthart

7 augustus 2021 11:19

De dagprijs van de 261e kortebaan van Santpoort in Emmeloord is gewonnen door Mats Ligthart. De vroege aftocht van verschillende favorieten had vrijwel geen invloed op zijn dagscore, iets wat niet voor alle deelnemers gold. Koploper Jan van Duivenvoorde moet inmiddels Alex Koster naast zich dulden, maar behield op basis van het aantal juist voorspelde winnaars met marginaal verschil de leiding in het Totaalklassement.

Ondanks de vroege eliminatie van de kansrijke paarden die met een starthandicap van vijf meter startten, hield Mats Ligthart het hoofd knap boven water. Hij was één van de maar liefst 23 deelnemers die een overwinning van Chief One voorzagen en streek daarmee vijf bonuspunten op. Verder koos hij voor Archange de Jiel en Falco, de twee paarden die Chief One flankeerden op het erepodium. Alleen Doc Holiday stelde teleur; de tweevoudig kampioen van Nederland liet zich van de wijs brengen door een schuine streep over de baan, waardoor hij twee keer wegsprong. Een geintje dat hij in het verleden ook al eens uithaalde op Schiermonnikoog en in Voorschoten.

Daan IJperlaan finishte in de strijd om de dagprijs één punt achter Ligthart. Ook hij voorspelde het juiste erepodium, maar koos voor Eliot Charisma in plaats van Doc Holiday. De regerend kampioen van Nederland lijkt echter mijlenver van zijn goede vorm verwijderd en gaf door twee galoppades zijn tegenstander Panic Launcher een vrijgeleide naar de tweede omloop. Alex Koster en Casper Brussee kozen voor dezelfde paarden als dagwinnaar Ligthart, maar zij voorzagen een overwinning van Doc Holiday.

Door zijn uitstekende dagscore heeft Alex Koster zich naast Jan van Duivenvoorde aan de kop van de ranglijst genesteld. De deelnemer uit Schagen heeft evenveel punten als de koploper van het eerste uur, maar koos dit seizoen één keer de juiste winnaar. Van Duivenvoorde deed dat al twee keer en heeft daarom met het allerkleinste verschil de leiding. Ook Daan IJperlaan deed goede zaken. De Voorschotenaar steeg door zijn uitstekende score naar de derde plaats in het Totaalklassement.

Miranda Slootbeek moest een pas op de plaats maken, maar staat nog altijd knap vierde. Ze heeft een kleine voorsprong op Germain Ebbeling en Lia Slootbeek, die de vijfde plaats delen. Gerard Hoek staat zevende, voor Arjan Molenaar, Cheyenne van den Bosch, Frits Taag en Jeroen Veenboer, die samen de Top 10 compleet maken.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.