TipCompetitie: Daan IJperlaan de snelste in Venhuizen

23 mei 2018 21:29

Daan IJperlaan heeft de dagprijs van de kortebaan van Venhuizen op z’n naam gebracht. De deelnemer uit Voorschoten was net even sneller met het insturen van zijn prognose dan Milenka van den Bosch. René van Delft is de nieuwe koploper in het Algemeen Klassement. De voorsprong op zijn naaste concurrenten is echter gering.

Er werd bijzonder goed gescoord tijdens de kortebaan van Venhuizen. Hoewel niemand de overwinning van Obelix West goed had voorspeld, kon een groot aantal deelnemers een flink aantal punten bijschrijven. Maar liefst acht deelnemers kozen met Verseau Blue, Southwind Raptor, Cassari en Obelix West het juiste kwartet; een knappe prestatie. Omdat niemand profiteerde van de dertien bonuspunten die het voorspellen van Obelix West hadden opgeleverd, finishten deze acht absolute kenners op hetzelfde aantal punten.

In de strijd om de dagprijs kwam het dus aan op het moment van insturen. Daan IJperlaan was in dat opzicht de snelste; hij stuurde zijn prognose vrijdagochtend in. Milenka van den Bosch was slechts enkele uren later door haar kwartet favorieten ’s middags in te sturen. Daarmee eindigt ze met zus Jennifer, Casper Brussee, Germain Ebbeling, Harry Toebes, Piet Zonneveld en Theo Aardenburg op de tweede plaats van de dag.

René van Delft is na drie kortebanen de nieuwe lijstaanvoerder. Met 28 punten scoorde hij zeer behoorlijk in Venhuizen en dat aantal was genoeg om John de Vries van zijn troon te stoten. De voormalig lijstaanvoerder staat nu met Rob Slootbeek op de zesde plaats. Matthieu van Winssen scoorde net zoals in Wognum uitstekend en maakte daardoor een mooie sprong vanaf de elfde plaats naar de positie van runner-up. Deze klassering moet hij overigens delen met Paul van Diest, die na Wognum ook al op een podiumplek was te vinden.

Jennifer van den Bosch en Leon Zoetemelk maakten een reuzesprong en nemen nu gezamenlijk de vierde plaats in. Willie van der Mespel moest wat terrein prijsgeven, maar handhaaft zich nog altijd bij de beste tien Tippers. Ashley van Meeteren, Johan Ramkema en Sem Hilgersom completeren de Top 10.

Zondag staat een bijzonder interessante kortebaan op het programma. Op het ‘heilige gras’ van Duindigt staan zestien paarden aan het vertrek, welke allemaal kansrijk zijn voor een top-klassering. Het zal dus niet gemakkelijk zijn om een flink aantal punten te scoren, laat staan de winnaar goed te voorspellen. Succes met deze moeilijke opgave!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.