TipCompetitie: Chris Elderbroek deelt eerste slag uit

18 mei 2022 09:53

Chris Elderbroek is de eerste koploper van de TipCompetitie 2022. De deelnemer uit Lisse scoorde dankzij Coktail Bar een karrevracht aan bonuspunten en bleef daarmee Rogier Borsjes en Gerard Jungbacker nipt voor.

In eerste instantie leek Elderbroek met zijn prognose geen fijne middag te beleven. Zo kon de door hem getipte vierjarige debutant Icidalie al snel naar huis en verloor de Lissenaar ook de teleurstellende Kelsa Europoort tijdens de eerste omloop. Daarmee leek een topscore een utopie, maar niets bleek minder waar. Met Gaya Vip en Coktail Bar had Elderbroek twee van de vier halvefinalisten in zijn prognose en laatstgenoemde zorgde voor een enorme sloot aan bonuspunten door daadwerkelijk de koers te winnen. Met maar liefst 46 punten is Elderbroek de eerste koploper van het seizoen.

Rogier Borsjes greep net naast de dagprijs. De deelnemer uit Schermerhorn koos net zoals Elderbroek voor Coktail Bar als winnaar en nam ook Gaya Vip mee. Southwind Raptor en Lordspirit stelden echter teleur en scoorden respectievelijk twee en geen punten. Borsjes finishte net zoals Elderbroek op 46 punten, maar was beduidend later met het insturen van zijn prognose en moest daarom Elderbroek voor laten gaan in de strijd om de eerste koppositie van het seizoen.

Ook Gerard Jungbacker profiteerde van de overwinning van Coktail Bar en streek 25 bonuspunten op. Hij bleef met zijn prognose (naast Coktail Bar scoorde hij met Adiagos Bella (werd voor de koers geschrapt waardoor Jungbacker verder ging met zijn tegenstander Unguento), Ronny Brandt en Kelsa Europoort) echter drie punten achter Elderbroek en Borsjes, maar ver voor de eerste achtervolgers Cees Welp en Dick Blom.

LET OP: door de twee achterliggende seizoenen is het lastig opstarten, zelfs voor de trouwe deelnemers aan de TipCompetitie. Iedereen die is vergeten is om een prognose in te sturen voor Assendelft krijgt daarom een tweede kans. Van de eerst drie kortebanen van het seizoen (Assendelft, Wognum en Venhuizen) tellen voor het Totaalklassement alleen de twee beste scores mee. Voor hen die Assendelft zijn vergeten een ideale gelegenheid om alsnog in te stappen. Voor hen die trouw hun plicht hebben vervuld de gelegenheid om een off-day te skippen en een slechte score weg te strepen. Laat deze kans niet lopen en doe alsnog mee met de TipCompetitie!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.