TipCompetitie: Bridget Zoetemelk slaat toe in Santpoort

6 augustus 2016 09:13

Het overgrote deel van de deelnemers aan de TipCompetitie houdt niet van verrassingen. Een verrassing levert immers geen punten op. Daarnaast ziet men liever niet dat door hen getipte paarden al in de tweede of derde omloop tegen elkaar lopen. Ook dat gaat ten koste van het puntenaantal. Wie in zijn of haar prognose voor Santpoort rekening hield met een verrassing en wat geluk had met de loting, kon een heel eind komen. Zoals Bridget Zoetemelk, die met een fraaie score de dagprijs van Santpoort binnen hengelde.

De Voorschotense zinspeelde op een verrassend koersverloop in Santpoort en werd daarvoor beloond. Haar voorspelde winnaar Quiby des Caillons moest weliswaar al na twee omlopen het veld ruimen, maar de dadendrang van Zero Option Lane vergoedde alles. De tienjarige ruin was door veel deelnemers over het hoofd gezien en was door niemand als winnaar voorspeld. Naast Zoetemelk waren Bennie Brugge, Hennie van Seggelen, Jan van Grieken, Kees de Bock, Marianne Hekman, Shirley Brugman en Tinus Boone de enigen die de nu tienvoudig kortebaanwinnaar in hun voorspelling hadden meegenomen. Obelix West en Moni Maker maakten het kwartet van Zoetemelk compleet. De dochter van onze analist Leon Zoetemelk, ze kreeg het drafsportvirus dus letterlijk met de paplepel ingegoten, was met dit kwartet de enige die beide finalisten in haar prognose had meegenomen.

De lakens

In het regioklassement ‘Zaanstreek’ moet koploper Ferry Elderbroek na vier van de zeven kortebanen Aad van Diest naast zich dulden. Hennie van Seggelen stoomde op na de derde plek en kijkt tegen een achterstand aan van slechts één schamel puntje. Ook Eric Goedhart, Henk Timmer, Erwin Mohlmann en Piet Zwart staan op een te overbruggen achterstand van de twee koplopers. De koers in Beverwijk is de volgende die meetelt in dit klassement, gevolgd door Heemskerk en Purmerend.

De spanning om de koppositie in het algemeen klassement is vrijwel geheel verdwenen. Kees Duijnisveld deelt momenteel de lakens uit en lijkt zijn voorsprong met elke verreden kortebaan te vergroten. Zijn voorsprong op runner-up Hans Neesen bedraagt nu tweeëntwintig punten. Titelverdediger Martin Timmer steeg naar de derde plaats, maar zal een stunt van jewelste uit moeten halen om zijn titel dit seizoen te prolongeren. Paul van Diest moest pas op de plaats maken en zakte naar de zevende plaats. Aad van Diest en Piet Zwart handhaafden zich op de vierde plaats. 

De volgende kortebaan, het Nederlands kampioenschap in Nootdorp, maakt deel uit van het regioklassement ‘Westland’, waarin Mats Ligthart een voorsprong van vijf punten koestert op Kees Kinnegin.

Bekijk hier de dagscores van Santpoort, de tussenstand in het regioklassement ‘Zaanstreek’ en het algemeen klassement na veertien kortebanen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.