TipCompetitie: ‘Bollenstreek’ is voor Jeroen Bakker

27 september 2014 20:17

Jeroen Bakker is de winnaar geworden van het regioklassement ‘Bollenstreek’. De enthousiaste kortebaanvolger uit Hoofddorp meldde zich na de koers in Hillegom bovenin het klassement en maakte het karwei in Lisse gedecideerd af. Wim de Wijse eindigde als tweede, voor Martin Dam, C.P.Venema en Piet Zwart. 

Voor Kees Duijnisveld waren de druiven zuur. De deelnemer uit Poeldijk stond na de koers in Zwanenburg tweede in dit regioklassement, nam de leiding na Hoofddorp, stond opnieuw tweede na Bemmel en nam wederom de koppositie in na de kortebaan van Hillegom. Helaas was zijn voorsprong niet groot genoeg om zijn matige score in Lisse te compenseren. Hij finishte uiteindelijk als zesde in het regioklassement ‘Bollenstreek’. Winnaar Jeroen Bakker kan uitzien naar een goede fles wijn, die hem, indien aanwezig, in ’t Zand overhandigd wordt.

De strijd om de dagprijs in Lisse was razend spannend. Martin Timmer en N.van Schagen kozen beiden voor Evison als winnaar, met daarachter Co Swagerman, Qualva Nonantais en Iper Flying. Deze prognose leverde hen allebei 25 punten op, maar Timmer was slechts 27 minuten eerder met het insturen van zijn tips. Jan Willem van Bemmelen eindigde op een derde plaats. Hoewel zijn voorspelde winnaar Yankee Attack al na één omloop puntloos werd uitgeschakeld, behaalde hij met Iper Flying, Co Swagerman en Howings Kumpel voldoende punten voor een topklassering. De Zoeterwoudenaar was de enige die de verrassende nummer twee van Lisse in zijn prognose had meegenomen. Een opvallend en wellicht pijnlijk gegeven, gezien het aantal Stompwijkers dat meespeelt in de TipCompetitie, dat uitgerekend iemand uit de buurgemeente het wél aandurfde om hun Duitse sprinter in training bij Wim van Buytene te tippen.

De uiteindelijke winnaar Co Swagerman behoorde niet tot de favorieten van de bijna 80 deelnemers aan de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl. Velen voorzagen een vroegtijdige aftocht tegen Windsor Forest, zijn tegenstander tijdens de eerste omloop, en lieten de officieel beste kortebaner van dit seizoen links liggen. Een dure misrekening. Slechts drie deelnemers tipten de vijfjarige ruin als winnaar, te weten Jur Visser, André Uljee en (Ome) Gé Hilgersom. Laatstgenoemde schoof door deze vooruitziende blik op naar de derde plaats in het algemeen klassement. Koploper Violette Venneman en Fred Overdevest zijn echter ver uit het zicht verdwenen. 

Bekijk hier het dagklassement van Lisse, de eindstand van het regioklassement ‘Bollenstreek’ en het algemeen klassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.