TipCompetitie: Alex Koster wint 1e periode

7 september 2021 08:47

Alex Koster heeft de 1e periode van de TipCompetitie op zijn naam geschreven. De deelnemer uit Schagen kende tijdens het door Hoofddorp georganiseerde kampioenschap van Nederland niet zijn allerbeste dag, maar zijn voorsprong was groot genoeg om de concurrentie voor te blijven. Ben Beentjes pakte op basis van tijdstip van inzending de dagprijs.

Er zijn van die koersen welke niet te voorspellen zijn. De door Hoofddorp georganiseerde nationale titelstrijd op Duindigt was er zo’n eentje. Weliswaar draafden favorieten als Chief One, Doc Holiday, Eliot Charisma, Southwind Raptor en Calistokingsdeep in de prijzen, maar niemand had gerekend op de vierjarige Kelsa Europoort. Buiten het feit dat de merrie van trainer Bryan Vader tijdens haar laatste starts niet de meest betrouwbare deelnemer was gebleken, had ze met Cesar Charisma als tegenstander tijdens de eerste omloop de slechtst denkbare loting. De combinatie met Manon Pools op de sulky was echter spectaculair verbeterd, klopte vrijwel alle favorieten en pakte ijzersterk de bloemen.

Letterlijk niemand had op deze stunt gerekend. Geen enkele deelnemer had Kelsa Europoort in zijn of haar prognose meegenomen, laat staan als winnaar getipt. Het werd hierdoor punten sprokkelen voor de deelnemers, hoewel er hier en daar toch nog zeer behoorlijk werd gescoord. Zo finishten Ben Beentjes, Gé Hilgersom, J.E.J. Kos, John Kossen, Jur Visser en Martin Timmer op een respectabel aantal van 23 punten. Zij kozen allemaal voor Cesar Charisma of Chief One als winnaar, aangevuld met Doc Holiday en Southwind Raptor. Ben Beentjes was van dit zestal de eerste die zijn voorspelling instuurde en pakte op basis daarvan de dagprijs.

Alex Koster heeft de eerste prijs van dit seizoen op zijn naam geschreven. Koster begon met een voorsprong van drie punten aan het nationale kampioenschap op Duindigt, maar verloor Panic Launcher en Cesar Charisma al tijdens de eerste omloop. Desondanks wist hij directe achtervolger Jan van Duivenvoorde met het kleinste verschil voor te blijven en pakte de 1e periode van de TipCompetitie.

Germain Ebbeling verkleinde zijn achterstand op Koster naar zeven punten en staat nu derde in de Totaalstand. Frits Taag en Miranda Slootbeek delen de vierde plek, vlak voor Jeroen Veenboer en Gerard Hoek. Daan IJperlaan en Frans van der Loos maken samen met de Tips van Kortebaandraverijen.nl de Top10 compleet. Dit elitegezelschap van ‘kortebaankenners’ kan er overigens na een volgende kortebaan weer heel anders uitzien. De verschillen zijn klein en op de elfde plek staan André Uljee, Cheyenne van den Bosch, Lia Slootbeek en Martin Timmer te popelen om enkele plaatsen te stijgen. De strijd is nog niet gestreden!

Op dit moment is het onduidelijk of er in september nog wordt gekoerst. Alles hangt af van de volgende persconferentie. Hoewel de eerste berichten niet positief zijn, hopen wij op het allerbeste en kijken wij reikhalzend uit naar de kortebanen van Medemblik en Enkhuizen, de eerste reguliere koersen na de corona-lockdowns. Houd moed!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.