TipCompetitie: Aad van Diest wint 3e periode

12 september 2022 16:20

Aad van Diest heeft beslag gelegd op de 3e periode. Matthieu van Winsen kende een complete off-day en moest zijn koppositie in het zicht van de haven opgeven. Mats Ligthart scoorde veruit de meeste punten in Purmerend en werd daarmee dagwinnaar. Aad van Diest behield de leiding in het Totaalklassement en breidde zijn voorsprong zelfs wat uit.

Met zoveel klasbakken aan de start in Purmerend was het moeilijk kiezen voor de deelnemers aan de TipCompetitie. Zo voorspelden slechts drie deelnemers de overwinning van Chief One. Het leverde Mats Ligthart, Piet van der Mespel en Alex Koster negen bonuspunten op. Ligthart en Van der Mespel streden samen om de overwinning van de dag. Beiden kozen naast Chief One voor de verrassende Cassidy Byd en Archange de Jiel. Hun vierde getipte paard maakte uiteindelijk het verschil. Waar Van der Mespel vertrouwde op Southwind Raptor schonk Ligthart het vertrouwen aan Jocke Cane. De winnaar van Zwanenburg kwam een omloop verder dan de koploper in het klassement ‘Kortebaner van het Jaar’ en schonk zo Ligthart de dagzege.

Met nog slechts één kortebaan te gaan en een voorsprong van acht punten zat Matthieu van Winsen in een zetel richting de overwinning in de 3e periode. Het liep echter anders voor hem. Geen één van de door hem getipte paarden haalde in Purmerend de 3e omloop, waardoor hij bleef steken op slechts negen punten. Zijn eerste achtervolger Aad van Diest scoorde met zowel Chief One als Cassidy Byd in zijn prognose veel meer dan Van Winsen en stak hem op het allerlaatste moment voorbij. Van Winsen finisht nu als tweede, vijf punten achter Van Diest. Mats Ligthart rukte door zijn prima dagscore in Purmerend op naar de derde plaats, op een respectabele afstand van de twee eerder genoemde kemphanen.

Aad van Diest deed goede zaken in Purmerend. Naast de onverwachte overwinning in de 3e periode nam hij in het Totaalklassement ook verder afstand van de concurrentie. Na Heemskerk bedroeg zijn voorsprong op runner-up Gé Hilgersom slechts één punt. Hilgersom maakte echter een flinke schuiver op de Nieuwstraat en zakte met slechts acht punten naar de vierde plaats. Ook Mirian Pronk, de nummer drie naar Heemskerk, kende geen beste dag. Hoewel haar achterstand opliep naar dertien punten behoudt ze echter haar podiumplaats.

Yuri van Buren is de nieuwe nummer twee in het Totaalklassement. Zijn achterstand op koploper Van Diest bedraagt 4,5 punten. Ook Milenka van den Bosch maakte een sprong in het klassement. Zij staat nu vijfde, vlak voor René van Balen. Ferry Elderbroek komt met stip binnen in de Top 10 en staat nu zevende, een positie die hij graag wilt behouden met het oog op zijn thuiswedstrijd in Lisse. Frits Taag steeg een plek en staat nu achtste, vlak voor Peter Welp. De deelnemer uit Heerhugowaard gaf wat posities prijs, maar heeft zijn concurrenten nog steeds in het zicht. Wybo Lelieveld is nieuw in de Top 10. De voormalig Nederlands kampioen op de 800 meter doet het voorlopig net iets beter dan de prognoses van deze website. Voormalig koploper Rogier Borsjes staat twaalfde, vlak voor Miranda Slootbeek. Cees Overweel en René van Delft delen de veertiende plaats.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.