Tinus Boone eerste dagwinnaar 2014

12 mei 2014 12:24

Met de eerste kortebaan van het seizoen in Assendelft is ook de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl weer van start gegaan. De eerste dagprijs van het jaar gaat naar Tinus Boone, die met 32 punten de concurrentie uit de gemeente Leidschendam maar net voor bleef.

Boone tipte Qualva Nonantais als winnaar van de kortebaan in Assendelft en scoorde verder punten met Yankee Attack (8), Iper Flying (6) en Zero Option Lane (1). Het raden van Qualva Nonantais als winnaar van de koers leverde Boone maar liefst zeven bonuspunten op, wat de totale score van de Franse ruin op zeventien bracht.

Van de in totaal 93 deelnemers aan de TipCompetitie waren er slechts vier deelnemers die rekenden op een zege van Qualva Nonantais. Naast Boone waren dat de Stompwijkers Jan Zuidgeest en Gé Hilgersom en Leidschendammer Piet van der Mespel. Zij profiteerden optimaal van de bonuspunten en zijn alle vier in de Top 5 van het dagklassement terug te vinden.

Eigen paarden

Fred Reijn was de enige die zowel Qualva Nonantais als Timmy H bij de eerste vier aankomende deelnemers had getipt. Sowieso was de buitengewone prestatie van Timmy H door weinigen voorzien; de elfjarige ruin kwam op slechts acht ingevulde tipformulieren voor. Fabian Bakker, eigenaar van Qualva Nonantais en Attila, tipte Iper Flying als winnaar, maar had uiteraard ook zijn eigen paarden ingevuld. Het leverde hem de elfde plaats in het dagklassement op.

De kortebaan van Assendelft behoort tot de TipCompetitie-regio ‘Zaanstreek’, waar ook Egmond aan den Hoef, IJmuiden, Santpoort, Beverwijk, Heemskerk en Purmerend deel van uitmaken. De volgende kortebaan, vrijdag 30 mei in Wognum, behoort tot de TipCompetitie-regio ‘West-Friesland’. De regio’s hebben de plek ingenomen van de periodes. Uiteraard wordt over het gehele seizoen een algemeen klassement bijgehouden. De uiteindelijke winnaar van dat klassement ontvangt een prachtige ereprijs.

Alleen ‘Vrienden’ van de kortebaan kunnen deelnemen aan de TipCompetitie. Word dus zo snel mogelijk ‘Vriend’ en speel het gehele jaar mee met de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl!

Bekijk hier het dagklassement van de kortebaan van Assendelft.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.