Timothy’s Way: Dappere strijder met gouden karakter

23 juli 2015 10:04

Timothy’s Way was van 2006 tot en met 2012 één van de smaakmakers op de kortebaan. De ruin kwam 98 keer in actie, won negen kortebanen en draafde 35.433 euro bij elkaar. Nadat hij in 2012 definitief afscheid nam van de kortebaan begon de Diamond Way-afstammeling aan een tweede leven, als rijpaard van de kleindochter van zijn trainer Cees Imming. In het Officiële Bulletin (30) van de NDR is deze week te lezen dat de dappere strijder met het gouden karakter is gestorven.

Tijdens zijn eerste seizoen op de kortebaan gaf de ruin direct zijn visitekaartje af. Na een derde plaats in Amsterdam-Noord en een tweede plaats in Bennebroek, won hij de eerste kortebaan op Duindigt. Met Lindsey Pegram op de sulky zegevierde hij tijdens de koers over het ‘heilige gras’ ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van de Kortebaanbond. Een jaar later brak hij definitief door. Met Wim van der Mespel won hij onaangevochten in Assendelft en boekte hij zijn sterkste zege in Nootdorp, waar hij zo’n beetje de gehele kortebaantop van dat moment over de knie legde. Ondanks de starthandicap die hij daarna verkreeg, bleef hij scoren. In Hillegom werd hij tweede en in Heemskerk derde.

Het seizoen van 2008 was zijn meest succesvolle jaar. De ruin won met Wim van der Mespel in Warmond, Medemblik en ’t Zand. In 2009 gingen zij onverdroten verder. Na ereplaatsen in Assendelft en Wognum was het in Amsterdam-Noord opnieuw raak. Met die overwinning overschreed de combinatie de volgende winsomgrens, waardoor Van der Mespel zijn plek moest afstaan aan een leerlingpikeur. De Leidschendammer was er letterlijk misselijk van.

Witte bles

Leerlingpikeur Sven Schraal pakte deze kans met beide handen aan. Hij moest even aan de imposante ruin met de kenmerkende witte bles wennen, maar in Nootdorp en De Lier snelde de pupil van trainer Cees Imming als vanouds weer naar de bloemen. De ruin leek op weg naar de titel ‘Kortebaanpaard 2009’, maar kwam aan het einde van de rit twee punten tekort om Willie Luciano van een verrassende overwinning af te houden.

De overwinning in De Lier bleek zijn laatste. Hoewel hij in 2010 maar liefst 19 keer aan de start verscheen, bleef het succes beperkt tot een tweede plaats in Stompwijk. In 2011 kende hij nog één opleving, wanneer ‘maatje’ Wim van der Mespel nog één keer achter hem plaatsneemt. De verloren finale in Beverwijk is de laatste die hij liep. Tijdens de laatste kortebaan van het seizoen in ’t Zand nam hij, samen met Tarzan Weber, Neeroson en Sheba Boko, afscheid van de drafsport. In 2012 maakte hij echter zijn rentree. Deze bleef echter beperkt tot vier starts, waarna Timothy’s Way definitief met pensioen ging. 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.