Timmy H wint over 1100 meter in Alkmaar

22 oktober 2013 10:14

Timmy H heeft maandag de 1100 meter-koers op het Drafcentrum Alkmaar gewonnen. De combinatie met John de Leeuw klopte Qualva Nonantais met Ruud Pools op de streep. Sierra Angel met Jan Thijs de Jong werd derde.

Ondanks het ongunstige startnummer 7 wist de tienjarige ruin de sprintkoers toch te winnen. Na het vallen van de start koos John de Leeuw het spoor achter Qualva Nonantais, die met startnummer één direct de kop nam. Na het uitkomen van de laatste bocht had de Fransman echter niets in te brengen tegen het vlammende eindschot van de pupil van eigenarengroep Stal de Groningers.

Kortebaanwinnaars Origan du Bois, Zenito Hanover en Black Beauty Venus verschenen ook tijdens deze koers aan de start. Laatstgenoemde kwam achter de startauto in de problemen en werd vroegtijdig uitgeschakeld.

Ondanks dat er maandag verschillende kortebaanpaarden in Alkmaar aan de start verschenen, was hun oogst mager. Alleen Capital C met Denise Pennekamp viel op. De vierjarige merrie werd tweede in de door Bachelor Kingly met Manon Pools gewonnen tiende koers.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.