Timmy H maakt belofte waar in Heemskerk

2 september 2014 08:51

Stal de Groningers moest er lange tijd op wachten, maar in Heemskerk maakte Timmy H eindelijk zijn belofte waar. De elfjarige ruin is weliswaar niet de snelste starter, maar met zijn enorme snelheid denderde hij keer op keer alsnog over zijn tegenstanders heen. Dat dit regelmatig pas vlak voor de finish gebeurde, maakte zijn overwinning extra spectaculair. 

Kenners zijn het er over eens: een kortebaan wordt in het startvak gewonnen. John de Leeuw had daar met zijn Timmy H maling aan. De Diamond Way-nazaat is niet de gemakkelijkste, waardoor de tweevoudig kortebaankampioen keer op keer voorzichtig te werk moest gaan. Terwijl zijn tegenstanders vanuit het startvak al op weg waren naar de finish, werd Timmy H door De Leeuw telkens secuur op de benen gebracht, om daarna te beginnen aan imponerende inhaalreeksen. Tegen Zenito Hanover leek het even fout te gaan, maar in gewonnen positie ging de pupil van Frans van der Blonk van de benen. Het deed niets af aan de verdiende zege van Timmy H, die eerder dit seizoen tweede werd in Assendelft en Venhuizen.

Aad Pools haalde voor de vierde keer op rij de finale op de Marquettelaan. Na overwinningen met Tusee JL, Blackpearl Trans R en Iper Flying moest hij dit keer met de verrassend sterke Amazing Power genoegen nemen met de tweede plaats. Asko Bond vergrootte de feestvreugde bij  Stal de Groningers door als derde te finishen, voor Amalia Beemd.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.