Timmy H kan in Venhuizen alsnog zijn slag slaan

6 juni 2014 06:48

Wat was hij goed in Assendelft! Timmy H klopte op de Dorpsstraat overtuigend de ene na de andere kortebaanklepper. Ook in de eerste finalerit tegen Qualva Nonantais won hij oppermachtig. De ruin vergooide echter zijn grote kansen met twee galoppades. In Venhuizen kan hij revanche nemen.

Als Timmy H de vorm van Assendelft kan benaderen en het hoofd bij het werk houdt, is hij de grote favoriet. Stal de Gronigers, dat uitstekend aan het nieuwe seizoen is begonnen, heeft nog meer ijzers in het vuur. Yankee Attack toonde in Assendelft aan al vroeg in het seizoen in vorm te zijn. Timmy H was in de halve finale te sterk, maar verder liet hij nergens steekjes vallen.  De derde plaats was een mooie klassering. Ook Evison is kansrijk. De vosruin maakt echter te gemakkelijk, vooral bij de start rechtsom, een galoppade. Op snelheid doet hij mee voor de winst. Un Amour d’Echal is de grote onbekende van de enthousiaste eigenarengroep. De gegevens van de NDR verraden niets van zijn koersgeschiedenis. Lions Ross is razendsnel, maar ook hij is grillig.

Niet optimaal

De grootste uitdager van Timmy H is Viva’s Limburgia. In Assendelft was hij nog niet optimaal en werd hij verrassend geklopt door Zazou Enzelens. Na bijloting was ook Iper Flying te sterk. Vorig jaar overkwam hem precies hetzelfde tijdens zijn seizoensdebuut in Helmond. Na geschrapt te zijn in Venhuizen, maakte hij dit vervolgens ruimschoots goed met een tweede plaats in Sassenheim en een zeldzaam machtige overwinning in Hoofddorp.

Stalgenoot Iper Flying is dinsdag ook van de partij. Ook hij had in Assendelft de topvorm nog niet te pakken. Vorig jaar bewees de Italiaan met zeges in Heemskerk en Medemblik zijn klasse. Benieuwd zijn we naar Edo Venus, eveneens in eigendom van Peter Aleman. De ruin is van dezelfde fokker als zijn succesvolle voorganger Black Beauty Venus. Tijdens koersen op Drafcentrum Alkmaar en de Renbaan Duindigt liet de Oostenrijker zien dat het met de startsnelheid wel goed zit. Op de kortebaan zal hij zich net als elke andere debutant eerst moeten bewijzen.

Uitstekend uit de winter

Als outsider noemen we nog Howings Kumpel. De winnaar van de kortebaan in Stompwijk vorig jaar is uitstekend uit de winter gekomen. In Assendelft werd hij vijfde na in de derde omloop geklopt te zijn door Yankee Attack. Hij troefde deze tegenstander twee keer af in het startvak, maar werd vervolgens na veel strijd geklopt. In Venhuizen zit een nieuwe hoge klassering er zeker weer in. Attila mag nooit worden vergeten. Op 305 meter heeft de zesvoudig kortebaanwinnaar het lastig, toch behaalde hij ook vanaf deze afstand mooie ereplaatsen. In Assendelft trof hij gelijk de magistrale Timmy H. Dat hij toen niet won, is geen schande.

ONZE TIP: 1. Timmy H 2. Viva’s Limburgia 3. Iper Flying 4. Yankee Attack
Outsiders: Howings Kumpel, Edo venus en Evison

Ben je er niet bij in Venhuizen, maar wil je wel inzetten(inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf dinsdagmorgen je weddenschappen!
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.