Tien van een Vriend: René Stembert

16 mei 2012 14:53

Voor elke kortebaan loot de redactie van Kortebaandraverijen.nl één Vriend die zichzelf voorstelt en zijn tips geeft voor de koers aan de hand van tien punten. Met de genoemde paarden scoort de Vriend punten, gelijk aan de reguliere tipcompetitie. Hiervoor houden we een ranglijst bij. De Vriend die de meeste punten scoort, mag zich aan het einde van het seizoen MeesterTipper noemen! Voor Wognum is René Stembert de gelukkige.

Naam:  René Stembert

Leeftijd:
67 jaar

Woonplaats: Lisse

Verdiend de kost met/als:  Gedeeltelijk met niets doen (AOW/pensioen) en gedeeltelijk met nog wat werken op een administratiekantoor.

Hobby’s naast de kortebaan:  Bestuurslid (penningmeester) van de Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken. Dit jaar is mijn 25ste en laatste bestuursjaar. Ik neem in de komende jaarvergadering afscheid. Ik blijf wel betrokken bij de vereniging met onder andere het opschonen en digitaliseren van het oud archief (een klus van minimaal vijf jaar). Naast kortebaanliefhebber ben ik ook stamboomuitzoeker (mijn oudste voorvader is van circa 1580). Verder heb ik vijf kleinkinderen die ik waar mogelijk verwen. Kortom tijd tekort.

Favoriete kortebaan:  Natuurlijk kan ik niet om de mooiste kortebaan van Nederland heen. Dat is Lisse. Onze kortebaan bestaat al sinds 1872 (eigenlijk 1869, maar dat is pas onlangs door ons ontdekt) dus dit jaar 140 jaar. Maar ik heb wel wat met Bemmel. Ze zijn niet voor niets kortebaan van het jaar 2011 geworden!

Favoriete pikeur:  Dat wordt moeilijk. Ik heb er wel een paar. Vroeger speelde ik niet op paarden maar op pikeurs. Daar kwam dan meestal de naam Pools in voor. Tegenwoordig kijk ik naar de combinatie paard en pikeur. Gezien mijn plaats in de tipcompetitie van de laatste jaren maak ik meestal geen goede keuzes. De jeugd heeft de toekomst, dus ik houd het op Wim van der Mespel. 

Bezoekt hoeveel kortebanen per jaar:  Samen met mijn maatje Rob Slootbeek zijn dat er wel 25. We gaan alleen niet als er echt een goede reden voor is. Voor mij is een kortebaandag een soort vakantiedag. 

Winnaar kortebaan Wognum: Een moeilijk veld met meerdere nieuwkomers en zes potentiële winnaars. Alhoewel ik een groot liefhebber ben van Umberto (hij wint elk jaar wel 1 kortebaan, ik hoop in 2012 Lisse) kies ik toch voor de winnaar van Helmond: Tusee JL.

Drie andere finalisten:  Ik moet dan kiezen uit Pacha de la Frette, Sin City Dream, Umberto, Zephir en Videx SR. Het wordt dan: Pacha de la Frette, Sin City Dream en Zephir.

Stand MeesterTipper:
1. Jasper Lucas (Helmond) 20 pnt.
2. Kees Knijnenburg (Assendelft) 9 pnt.

Word ook Vriend van de Kortebaan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.