Tien van een Vriend: Irma Zoetemelk

8 juni 2012 08:45

Voor elke kortebaan loot de redactie van Kortebaandraverijen.nl één Vriend die zichzelf voorstelt en zijn tips geeft voor de koers aan de hand van tien punten. Met de genoemde paarden scoort de Vriend punten, gelijk aan de reguliere tipcompetitie. Hiervan houden we een ranglijst bij. De Vriend die de meeste punten scoort, mag zich aan het einde van het seizoen MeesterTipper noemen! Voor Rotterdam is Irma Zoetemelk de gelukkige.

Naam:  Irma Zoetemelk              

Leeftijd: 40

Woonplaats: Voorschoten

Verdiend de kost met/als: Parttime verkopen van vleeswaren, kaas en brood bij de grootste supermarkt van ons land.

Hobby’s naast de kortebaan: Computeren en het volgen van series zoals CSI en Bones.

Favoriete kortebaan: Voorschoten natuurlijk. Lekker dicht bij huis. De kortebanen waar wat te doen is voor mijn dochters zijn ook leuk, vooral bij het strand. Noordwijk is een goed voorbeeld. Het moet dan wel beter weer zijn dan vorig jaar. Eén ding vind ik altijd wel jammer. Bij veel kortebanen moet je als vrouw zoeken naar een toilet. De kortebaan waar ik de leukste herinnering aan heb is Warmond in 2006. Toen won Lindsey met  Ubina Limburgia.

Favoriete pikeur: Ik vind het moeilijk om een favoriet te noemen.  Je moet het maar durven met zoveel paardenkracht voor je, over een smalle baan vliegen en dan de start, ik houd mijn hart altijd vast. Maar John de Leeuw en Lindsey Pegram hebben toch een streepje voor.

Bezoekt hoeveel kortebanen per jaar: Zoveel mogelijk. Het liefst allemaal, maar met mijn werk en gezin gaat dat gewoon niet. Als ik tijd heb, maar er niet heen kan houd ik het wel bij via Twitter. Echt super is dat.

Winnaar kortebaan Rotterdam: Le Dream. Nu moet Wim er toch echt één gaan winnen.  

Drie andere finalisten: Tusee JL, één van de betere paarden. Verder ook Wonderful. Ik hoop dat hij hier nu bij de laatste vier kan komen. En dan moet ik nog kiezen tussen Zero Option Lane en Original Charm. Dan geef ik toch de voorkeur aan Original Charm, omdat John de Leeuw daar achter zit.

Stand MeesterTipper:
1. Gerald Hoffmans (Amsterdam) 24 pnt.
2. Jasper Lucas (Helmond) 20 pnt.
3. René Stembert (Wognum) 19 pnt.
4. Gerard Koop (Venhuizen) 17 pnt.
5. Kees Knijnenburg (Assendelft) 9 pnt.

Word ook Vriend van de Kortebaan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.