Tien van een Vriend: Gerald Hoffmans

1 juni 2012 10:40

Voor elke kortebaan loot de redactie van Kortebaandraverijen.nl één Vriend die zichzelf voorstelt en zijn tips geeft voor de koers aan de hand van tien punten. Met de genoemde paarden scoort de Vriend punten, gelijk aan de reguliere tipcompetitie. Hiervoor houden we een ranglijst bij. De Vriend die de meeste punten scoort, mag zich aan het einde van het seizoen MeesterTipper noemen! Voor Amsterdam is Gerald Hoffmans de gelukkige.

Naam:  Gerald Hoffmans.

Leeftijd: 48 jaar.

Woonplaats: Sambeek (Noord-Brabant).

Verdiend de kost met/als:
Sluismeester op sluis- en stuwcomplex Sambeek.

Hobby’s naast de kortebaan:  Alles wat met de drafsport te maken heeft, vooral  het ‘deeltje’ dat ik van Yfrie Beemd heb. Verder volg ik de prestaties die onze dochter Lynn behaalt met haar pony Lavina in de dressuur.

Favoriete kortebaan:  Heemskerk, daar heeft onze eigen crack Yfrie Beemd gewonnen! En natuurlijk Stompwijk. Daar kwam ik voor de eerste keer op de kortebaan, rond 1985. Toen hadden we Udores en Veldbloem lopen voor entrainement van Buijtene, waar ik in die tijd als leerlingpikeur werkte. Zelf ben ik één keer op de kortebaan gestart. Dat was met Solo Fortuna in 1987 in Waalwijk. Ik vond het een geweldige ervaring, al verloor ik van grootmeester Jan Wagenaar.

Favoriete pikeur:  Wim van Buijtene. Hij weet door zijn jarenlange ervaring op de kortebaan altijd de juiste momenten te kiezen en het maximale uit de paarden te halen. Hierdoor is en blijft hij een gevreesd tegenstander voor de concurrenten.

Bezoekt hoeveel kortebanen per jaar: Elk jaar verschillend, het is voor ons op Helmond en Bemmel na, altijd ver rijden. Dat is voor mij vaak moeilijk te combineren met de onregelmatige diensten op de sluis. Afgelopen jaar heb ik veel kortebanen bezocht door op vakantie te gaan in Nederland, maar helaas zat het weer (veel regen) vaak tegen. Dit jaar ‘moet’ ik dus weer naar Frankrijk op vakantie.

Winnaar kortebaan Amsterdam: Doris K.

Drie andere finalisten:  Zephir, Black Beauty Venus en Attila.

Stand MeesterTipper:
1. Jasper Lucas (Helmond) 20 pnt.
2. René Stembert (Wognum) 19 pnt.
3. Gerard Koop (Venhuizen) 17 pnt.
4. Kees Knijnenburg (Assendelft) 9 pnt.

Word ook Vriend van de Kortebaan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.