Tien van een Vriend: Bennie Brugge jr.

24 juni 2013 22:48

Voor elke kortebaan loot de redactie van Kortebaandraverijen.nl één Vriend die zichzelf voorstelt aan de hand van tien punten. Rondom de koers van Sassenheim is Bennie Brugge jr. de gelukkige.

1. Naam: Bennie Brugge Jr.

2. Leeftijd: 24 jaar

3. Woonplaats : Groningen

4. Verdient de kost met/als : Hovenier. Met als specialisatie grasmaaien met de grote machine.

5. Hobby’s naast de kortebaan: Darten, films kijken en voetbal kijken op televisie en in het stadion. FC Groningen en Chelsea zijn mijn favoriete clubs. In het verleden heb ik een seizoenskaart gehad van de FC, nu ga ik nog incidenteel naar het stadion. Ook ga ik wel eens naar de amateurs. Ik ga daarnaast graag naar de koersen op Drafcentrum Groningen en bezoek de grasbanen.  

6. Favoriete kortebaan: Roden.

7. Favoriete pikeur: Ruud Pools wanneer ik de langebaan erbij neem. Op de kortebaan is Ruud ook goed, maar dan kun je niet om Aad heen. Hij wordt niet voor niets ‘mister kortebaan’ genoemd.

8. Bezoekt hoeveel kortebanen per jaar: Eén. Alleen Roden, maar wel al 24 jaar. Al in de buik van mijn moeder was ik er bij. Daarna heb ik er nooit één gemist. Dit jaar gaat dat overigens wel gebeuren, want dan ben ik op vakantie.

9. Zet in de voor jou juiste volgorde. Een kortebaan is voor mij : Sport-Spel-Gezelligheid: Gezelligheid-Sport-Spel.

10. Heb je een tip om de kortebaansport nog populairder te maken?  De sport moet op televisie komen! Een sport leeft wanneer er publiek is. Bij de kortebaan is dat vaak geen probleem. Bij de langebaan is dat in  tegenstelling met vroeger wel anders. Jammer!                            

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.