Theo van den Bosch: ‘Misschien koersen op een alternatieve datum’

17 juli 2022 23:13

In een videoboodschap op de Facebookpagina van de Dorpsketting Nieuws Uit Stompwijk heeft Theo van den Bosch het besluit toegelicht om de kortebaan van Stompwijk te annuleren. De zichtbaar geëmotioneerde voorzitter van ‘Nooit Gedacht’ betreurt de beslissing, maar blijft strijdbaar. “Misschien komen we terug met een alternatieve datum.”

Na twee gemiste edities zette ‘Nooit Gedacht’ vol in op de editie van 2022, maar opnieuw kan de kortebaan geen doorgang vinden. “Na heel veel overleg op zaterdag en zondag hebben we besloten dat de kortebaan door de extreme hitte niet door kan gaan”, begint Van den Bosch zijn relaas. “We hebben onze uiterste best gedaan om voorzorgsmaatregelen te treffen, maar we zijn teruggefloten door de SNDR. Ik begrijp dat heel goed, we moeten immers aan het welzijn van de dieren denken.”

Het doet Van den Bosch zichtbaar veel dat de kortebaan opnieuw geen doorgang kan vinden. “Jammer, na twee jaar niets nu dit. We hebben inmiddels drie mooie dagen gehad, maar maandag moeten we improviseren om het mooi af te sluiten. Ik zeg het met pijn in mijn hart, maar we moeten verder. Misschien kunnen we een alternatieve datum bedenken wanneer er een gaatje is en het past binnen onze club. Zo ja, dan komen wij met een verrassing terug.”

(Foto: Facebook)

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.