Terug van 26 naar 24 paarden

29 november 2013 09:19

Vanaf volgend seizoen moet het stilstaande nummer zoveel mogelijk verdwijnen op de kortebaan. Om dit te bewerkstelligen gaat het maximale aantal deelnemers terug van 26 naar 24. Na de tweede omloop worden er vervolgens twee ‘lucky losers’ bijgeloot.

De Kortebaanbond voert deze regel door, omdat het stilstaande nummer de afgelopen jaren een te belangrijke rol heeft gespeeld op de kortebaan. Deze paarden bereikten fris de volgende omloop en hadden daarmee een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie.

Praktisch gezien houdt dit in dat twaalf paarden de tweede omloop bereiken. Zes winnaars gaan daarna door naar de derde omloop. Twee verliezers bereiken na loting vervolgens alsnog de derde omloop. Deze acht paarden strijden uiteindelijk om vier plaatsen in de halve finale en (troost)finale. Stilstaande nummers zijn in deze situatie, met uitzondering van schrappers, niet nodig.

De Kortebaanbond gaat er vanuit dat elke organisatie het maximale aantal paarden van 24 bereikt. Vooralsnog is er geen alternatief voor een deelnemersveld met minder paarden. Het lijkt erop dat in zo’n geval het ‘oude systeem’ in werking gaat.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.