Terug in de tijd: 9 juli 2015

9 juli 2020 08:37

In de rubriek ‘Terug in de tijd’ nemen we dagelijks een duik in het verleden op zoek naar opvallende uitslagen en bijzondere kortebanen welke op deze dag zijn verreden. In aflevering 74 gaan we terug naar 9 juli 2015, Egmond aan den Hoef. Hoe Prince of Moor was uitgeschakeld, maar toch won.

Voordat de kortebaan van Egmond aan den Hoef op 9 juli 2015 goed en wel was begonnen, kon Prince of Moor al weer worden uitgespannen. De ruin kwam in actie tijdens de tweede rit van de eerste omloop en kreeg twee witte vlaggen te zien. De eerste voor een galoppade direct na de start, de tweede voor een galoppade vlak voor de finish. Top Gwen (Jan Thijs de Jong) bekerde verrassend door en kreeg een startnummer voor de tweede omloop toegewezen.

Prince of Moor en John de Leeuw moesten aan elkaar wennen, maar hadden elkaar in Egmond aan den Hoef 2015 helemaal gevonden.

Pikeur John de Leeuw wordt niet snel boos, maar kwam dit keer ziedend verhaal halen bij de keurmeesters langs de baan. Prince of Moor had volgens hem geen enkele misstap begaan tijdens de tweede rit en werd in zijn ogen onterecht uitgeschakeld. Normaal gesproken heeft het aanvechten van een beslissing weinig zin, maar het protest van de Hoofddorper bleek niet voor niets. De beslissing van de keurmeesters werd teruggedraaid en de tweede rit, ondanks dat er al was geloot voor Top Gwen, moest opnieuw worden gelopen.

Daarin stelde Prince of Moor sterk orde op zaken en haalde alsnog de tweede omloop. Een nieuw stel ijzers na de eerste omloop deed de rest. De ruin van trainer Hans Bot schakelde elke tegenstander uit die hem op z’n pad kwam en verschalkte tijdens de finale zelfs Zero Option Lane (Lindsey Pegram). Zo werd een paard dat al lang en breed op de veewagen had moeten staan de grote winnaar van de middag.

Samenwerking

Hoewel Prince of Moor z’n derde overwinning boekte, was het pas de eerste keer dat hij zegevierde met John de Leeuw op de sulky. “Ik heb altijd het idee gehad dat hij niet voor mij wil lopen”, vertelde de kortebaankampioen. “Wanneer ik dan een andere kon rijden, dan deed ik dat. Nu had ik de keuze uit drie paarden en leek Prince of Moor mij samen met Selim de beste optie. Vandaag heeft hij laten zien dat hij het wel wil. Ik denk dat ik hem altijd op de verkeerde momenten heb gereden.”

Bekijk hier de samenvatting van Egmond aan den Hoef 2015

Eigenaar Michel Roggen had geen moment getwijfeld aan de samenwerking tussen de twee en had van tevoren dan ook goede hoop. “Als hij geen pijntjes heeft, dan maakt hij altijd kans. Het is zo’n dankbaar paard met een enorm goed karakter. Hij gaat er altijd voor. Je ziet het direct nu hij behandeld is aan zijn voorvoeten. Helaas heeft hij daar wel vaker last van. We moeten hem dus blijven behandelen.”

De Leeuw en Prince of Moor hadden daarna de smaak te pakken. Het duo finishte als tweede in Stompwijk en als derde in Nootdorp. Helaas moest De Leeuw vanwege het passeren van de winsomgrens zijn plek achter de ruin weer afstaan aan een leerlingpikeur om zo vanaf de basisafstand te kunnen blijven starten. Alleen Danny den Dubbelden wist nog met hem in het prijzengeld te rijden (4e plaats in Lisse), waarna Prince of Moor halverwege het seizoen van 2016 afscheid nam.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.