Terug in de tijd: 27 april 2013

27 april 2020 09:04

In de rubriek ‘Terug in de tijd’ nemen we dagelijks een duik in het verleden op zoek naar opvallende uitslagen en bijzondere kortebanen welke op deze dag zijn verreden. In aflevering 5 gaan we terug naar 27 april 2013, Assendelft. Hoe Black Beauty Venus en Aad Pools revanche namen op Zero Option Lane.

Winnen tijdens een eerste start op de kortebaan is weinig paarden gegeven. Toch kwam Black Beauty Venus op 5 mei 2012 akelig dichtbij. De nieuwste aanwinst van Aad Pools en eigenaar Peter Aleman maakte een uitstekende indruk en rekende op weg naar de finale onder andere af met de snelle Ipse Lb en Pacha de la Frette. Tijdens de eindstrijd moest alleen nog Zero Option Lane worden verslagen, die op weg naar de climax hier en daar wat steekjes had laten vallen. De pupil van Lindsey Pegram weigerde echter mee te werken en rekende met Sven Schraal op de sulky gedecideerd af met de debutant. Black Beauty Venus moest uiteindelijk bijna drie maanden wachten totdat hij zich in Wateringen eindelijk het zoet der overwinning kon laten smaken.

Op 27 april 2013 kreeg Black Beauty Venus in Assendelft kans op revanche. Net zoals een jaar eerder haalden beide paarden de eindstrijd op de Dorpsstraat en kreeg het publiek een prachtige finale voorgeschoteld. Dit keer liet de prachtige ruin zich de kaas niet van het brood eten en pakte oppermachtig de bloemen.

Bekijk hieronder de ontknoping van Assendelft, 2013

Voor Black Beauty Venus was het de opmaat van een prachtig seizoen. Hij won een paar weken later in Amsterdam-Noord en na tweede plaatsen in Schagen en Purmerend won hij inmiddels met Josette Pools op de sulky imponerend in Lisse. Het leverde hem bijna de titel ‘Kortebaner van het Jaar’ op, maar die ereprijs ging uiteindelijk met minimaal verschil naar stalgenoot Blackpearl Trans R.

(Foto: Nico Visser)

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.