Terug in de tijd: 25 juni 2016

25 juni 2020 08:50

In de rubriek ‘Terug in de tijd’ nemen we dagelijks een duik in het verleden op zoek naar opvallende uitslagen en bijzondere kortebanen welke op deze dag zijn verreden. In aflevering 60 gaan we terug naar 25 juni 2016, Zwanenburg. Hoe King uitgroeide tot de geluksvogel van het seizoen.

Toen de inschrijving sloot stonden er 23 paarden aangemeld voor de kortebaan van Zwanenburg van 25 juni 2015. De organisatie wilde graag met een vol veld van 24 deelnemers starten en besloot Michel Roggen te contacten met het verzoek of hij niet nog één paard wilde inschrijven. Dat deed Roggen besluiten King alsnog in te schrijven voor Zwanenburg, waar eigenlijk een deelname aan Warmond op de planning stond. Bij toeval werd King gekoppeld aan Lindsey Pegram, die met slechts één deelnemer stond ingeschreven.

Op de kinheim ontrolde zich vervolgens een onwaarschijnlijk scenario. Tijdens de derde omloop moest King na veel strijd het hoofd buigen voor Every’s wish (Wim van der Mespel). De ruin werd echter bijgeloot en profiteerde tijdens de halve finale van twee galoppades van Sammarco. Tijdens de finale was opnieuw Every’s wish de tegenstander. Na de eerste rit sterk gewonnen te hebben, maakte Pegram tijdens de tweede rit een opvallende keuze. Every’s wish nam al snel een flinke voorsprong, maar in plaats zich gewonnen te geven, gaf Pegram vol gas en dwong zijn tegenstander tot een uiterste krachtsinspanning. King verloor de rit, maar de pijp was leeg bij Every’s wish. Tijdens de kamprit gaf de merrie er al snel de brui aan en begon King aan een vervroegde ereronde. Zo werd de ‘bijbeller’ en ‘bijloter’ de grote winnaar van de dag.

Bekijk hier de samenvatting Zwanenburg 2016

Bijloten

Het was het begin van een onwaarschijnlijke reeks. Meestal volgt dan op deze een plek een opsomming van een serie overwinningen, maar niet bij King. De ruin blonk namelijk uit in het bijloten. Na Zwanenburg werd King drie keer op rij tijdens de derde omloop uitgeschakeld, maar elke keer weer rolde zijn balletje uit de koker van het draverijcomité wanneer het om het bijloten ging.

Zoals in Hoofddorp, waar King werd uitgeschakeld door Jagger Broline, maar toch de finale wist te halen om daarin opnieuw te verliezen van Jagger Broline. Of in IJmuiden, waarin King wederom verloor van Jagger Broline om daarna weer de finale te verliezen van –je raadt het al- Jagger Broline. In Nootdorp was Casanova tijdens de derde omloop te sterk, die King ook versloeg tijdens de troostfinale.

Wellicht door King werden voor het seizoen van 2017 de reglementen aangepast. Er werd voortaan bijgeloot na de tweede omloop, zodat er acht paarden konden starten in de derde omloop. In Wognum moest King tijdens de tweede omloop het hoofd buigen voor Chaman Rapida. Zeven verliezers maakten kans op een plek in de derde omloop, wie o wie werd er bijgeloot? Juist ja, King. Het was zijn laatste noemenswaardige prestatie; na de kortebaan van Stompwijk nam hij afscheid van de kortebaan.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.