Terug in de tijd: 15 augustus 2017

15 augustus 2020 08:54

In de rubriek ‘Terug in de tijd’ nemen we dagelijks een duik in het verleden op zoek naar opvallende uitslagen en bijzondere kortebanen welke op deze dag zijn verreden. In aflevering 111 gaan we terug naar 15 augustus 2017, Bemmel. Hoe Calistokingsdeep excelleerde op de Teselaar.

Na een overtuigend optreden in Egmond aan den Hoef lijkt in IJmuiden niets of niemand Calistokingsdeep met Lindsey Pegram op de sulky van de overwinning af te kunnen houden. De ruin van Arnold de Wit schakelt op de ‘Hoever S’ klasbakken als Evison en Contador en draaft naar een veelbelovende derde plaats. Op de Kennemerlaan mag hij zelfs met een startontheffing starten. Het kan eigenlijk niet meer mis gaan.

Desondanks moet Calistokingsdeep alle zeilen bijzetten om de finale te bereiken. Op zijn snelheid valt niets af te dingen, maar te pas en te onpas springt hij in de fout. Zoals tijdens de finale, waarin hij de eerste rit door een galoppade aan Next Wind (John de Leeuw) schenkt. Gelukkig voor Calistokingsdeep gaat zijn tegenstander daarna op zijn beurt twee keer in de fout en kan hij alsnog de verwachte ereronde lopen.

De achterban van Calistokingsdeep en de organisatie van de Buitenzorg Kortebaandraverij Bemmel kunnen ondanks de regen toch nog lachen voor de huldigingsfoto.

Het maakt van Calistokingsdeep een onberekenbare deelnemer. Zijn kansen voor de Buitenzorg Kortebaandraverij Bemmel op 15 augustus 2017 zijn daarom moeilijk in te schatten. Op snelheid is bijna niet te belopen, maar kun je wel op hem vertrouwen? Calistokingsdeep geeft op de Teselaar een duidelijk antwoord. Na Eluna di Quattro (Rick Wester) wordt ook Lordspirit (Caroline Aalbers) overtuigend verslagen. Tijdens de derde omloop verliest hij de eerste rit van Gently Boko, maar de manier waarop Calistokingsdeep tijdens de tweede rit in de buitenbaan een enorm gat dichtloopt op zijn vierjarige tegenstander is opzienbarend.

Smaakmaker

Na het treffen met Ruby Tuesday, welke ook na een kamprit is gewonnen, is Columbine Lep de tegenstander tijdens de finale. De merrie met Ruud Pools op de sulky heeft op weg naar de eindstrijd wat geluk gehad, maar is desondanks een zeer taaie tegenstander. De pupil van trainer Cees Hetteling is niet voor niets één van de betere sprinters in het circuit. Toch geeft Calistokingsdeep hem gemakkelijk het nakijken. Hij lijkt op weg naar de voorsprong, totdat hij ineens vijftig meter voor de finish in galop springt. Gaat het dan toch alsnog mis?

Bekijk hier de samenvatting van Bemmel 2017

Met twee overtuigende ritten geeft Calistrokingsdeep zelf het antwoord. Nee dus. Hij houdt zijn hoofd dit keer wel bij het werk en rekent na een kamprit soepel met Columbine Lep af. Het lekt lijkt boven, maar in vijf daarop volgende starts gaat hij regelmatig galopperend ten onder. In 2018 is hij een stuk regelmatiger. In veertien starts draaft hij acht keer in de prijzen met overwinningen in Santpoort en Purmerend als hoogtepunten. In 2019 groeit Calistokingsdeep uit tot de smaakmaker van het seizoen. Door een starthandicap moet hij constant in de achtervolging, maar met zijn niet aflatende strijdlust zorgt hij keer op keer voor spektakel en brengt hij het publiek op de banken. Die Calistokingsdeep hopen we nog heel vaak door de Nederlandse straten te zien denderen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.