Terug in de tijd: 14 mei 2016

14 mei 2020 07:50

In de rubriek ‘Terug in de tijd’ nemen we dagelijks een duik in het verleden op zoek naar opvallende uitslagen en bijzondere kortebanen welke op deze dag zijn verreden. In aflevering 19 gaan we terug naar 14 mei 2016, Vroomshoop. Hoe Barbert de concurrentie werkelijk geen enkele kans liet.

Je kunt een kortebaan winnen met een dosis geluk, je kunt winnen na een zware en spannende strijd met je tegenstanders of je kunt de concurrentie geen enkele kans geven. Dat laatste deed Barbert op 14 mei 2016 op de Hammerweg in Vroomshoop. De Amerikaanse ruin van Stal de Groningers had de kortebaan van Assendelft met moeite gewonnen, maar stak enkele weken later in Vroomshoop ver boven de concurrentie uit. Waar in Assendelft zowel Blackpearl Trans R als Tamburini nog dicht in de buurt kwamen, liet Barbert er dit keer geen misverstand over bestaan wie de beste was.

Bekijk hier de ontknoping van Vroomshoop 2016

Zijn pikeur John de Leeuw stak na afloop van de koers dan ook in een opperbest humeur. “Barbert was vandaag fantastisch in orde, beter nog dan in Assendelft. Hij was veel lekkerder te rijden en attent bij de start. Voor mijn gevoel was zijn accu dit keer helemaal opgeladen. Tijdens de finale speelde hij met Tamburini. Ik had nog zoveel over, ik heb alleen maar zitten kicken. Wanneer je met zo veel overmacht kunt winnen en je ook nog het idee hebt dat je nog veel harder kan, dan geeft dat zo’n lekker gevoel.”

Lyrisch

Ook zijn trainer Hans Bot was lyrisch. “Het is een geboren kortebaner. We kunnen er wel duur en ingewikkeld over praten, maar ze moeten het gewoon kunnen. Voorheen ging ik met Raindance Way naar de kortebaan en vroeg ik me serieus af wat ik daar deed. Ik dacht dat hij het helemaal niet kon, maar het bleek één van de beste kortebaners van Nederland. Ik heb ze echter thuis ook wel eens gehad waarvan ik dacht dat ze niet te kloppen waren, maar dan wilden ze er op de baan niets van weten. Je kunt er thuis niet op trainen, je kunt ze ook niet maken, ze moeten het gewoon doen, op de baan. Ik denk trouwens dat Barbert nog beter is dan Raindance Way. Blackpearl Trans R vind ik een wereldpaard. Wanneer zo’n geweldig paard niet eens aan zijn kar kan komen, dan heb je wel een heel goede, hoor.”

Voor Barbert was de overwinning in Vroomshoop zijn tweede van het seizoen. Daarna volgden zeges in Sassenheim , Warmond en Voorschoten. Met vijf overwinningen werd hij met een straat voorsprong op nummer twee Casanova ‘Kortebaner van het Jaar’ en John de Leeuw en Hans Bot pakten met overmacht de titels bij respectievelijk de pikeurs en de trainers.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.