Terug in de tijd: 14 juni 2011

14 juni 2020 14:16

In de rubriek ‘Terug in de tijd’ nemen we dagelijks een duik in het verleden op zoek naar opvallende uitslagen en bijzondere kortebanen welke op deze dag zijn verreden. In aflevering 49 gaan we terug naar 14 juni 2011, Venhuizen. Hoe Romeo Sund en Power Future eigenarengroep Stal de Groningers een topdag bezorgden.

Romeo Sund begon in 2010 veelbelovend aan zijn loopbaan op de kortebaan. De Zweed van Michel Roggen finishte tijdens zijn debuut in Wognum als vierde. Desondanks wist hij deze knappe prestatie geen vervolg te geven. Keer op keer werd hij vroegtijdig uitgeschakeld, zelfs toen hij aan de start verscheen met een startontheffing van vijf meter. Alleen in Roden wist hij zich te onderscheiden en finishte als tweede achter Tusee JL (Ruud Pools).

De wintermaanden deden Romeo Sund goed. De ruin had tijdens zijn eerste seizoen op de kortebaan last gehad van verschillende blessures, maar kwam thuis in het land bij Roggen en Karin Schagen tot rust. Zij stoomden hem klaar voor het kortebaanseizoen van 2011, waarna Hans Bot de puntjes op de ‘i’ zette.

Show

Het resultaat mocht er zijn. Vanaf de basisafstand vloog hij met John de Leeuw op de sulky op 14 juni 2011 over de Westerbuurt en pakte de bloemen. Hoewel Romeo Sund met de eer ging strijken, was het stalgenoot Power Future die de show stal. De dertienjarige veteraan, net zoals Romeo Sund bijgestaan door De Leeuw, bleek niet erg handig in het startvak, maar wist zijn tegenstanders keer op keer met indrukwekkende inhaalraces te verschalken. Tijdens de finale had hij het beste van zichzelf gegeven en kon hij met invaller Richard Slijfer op de sulky niet voorkomen dat Romeo Sund er met de winst vandoor ging.

Romeo Sund was op de Westerbuurt een klasse apart en pakte overtuigend de zege.

Met name het optreden van Power Future smaakte naar meer. Helaas wist de ruin zich na zijn wervelende optreden in Venhuizen niet meer te onderscheiden. Romeo Sund ging het beter af. Hoewel hij geen enkele finale meer haalde, wist hij zich in negen starts nog zes keer te klasseren. Zowel in Voorschoten als in De Lier werd hij vierde en in Roden won hij de troostfinale. Na de kortebaan van ’t Zand nam hij afscheid van de kortebaan.

(Foto’s: Nico Visser)

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.