Terug in de tijd: 13 mei 2008

13 mei 2020 09:39

In de rubriek ‘Terug in de tijd’ nemen we dagelijks een duik in het verleden op zoek naar opvallende uitslagen en bijzondere kortebanen welke op deze dag zijn verreden. In aflevering 18 gaan we terug naar 13 mei 2008, Venhuizen. Hoe de First Lady de zege voor de neus van de Maestro wegkaapte.

Op 13 mei 2008 leek Jan Wagenaar voor een huzarenstukje te gaan zorgen. De op dat moment 71-jarige ‘Pikeur van de Eeuw’ had op de Westerbuurt in Venhuizen zijn beide paarden naar de halve finale gestuurd. Vooral de vierjarige Watch this Diamond maakte indruk en leek de koers op haar naam te schrijven. Mocht dat niet lukken, had Wagenaar ook nog de beschikking over Nathan Streamline, die tijdens de halve finale sterk afrekende met Vien H, de winnares van Assendelft. De kans op een onvervalst één-tweetje was levensgroot aanwezig, wat kon er nog misgaan?

Lindsey Pegram weigerde echter mee te werken. Haar pupil Volann d’Orange schakelde zichzelf tijdens de derde omloop uit met twee galoppades, maar bijloting bood een herkansing. Deze pakten Pegram en Volann d’Orange met beide handen aan. De ruin werd met een zachter bit de baan ingestuurd en schakelde Watch this Diamond uit, die eerder nog had geprofiteerd van de twee galoppades van de nieuwste aanwinst van Stal de Groningers.

Smaakmaker

Ook tijdens de finale kende Pegram geen mededogen voor Wagenaar. Nathan Streamline had het beste van zichzelf gegeven en was niet bij machte om Volann d’Orange nog partij te geven. De smaakmaker van de middag finishte uiteindelijk als de nummer twee én drie van de middag, want Watch this Diamond had tijdens de troostfinale niets te duchten van de uitgebluste Vien H.

Blijde gezichten bij Lindsey Pegram (links) en Yasmin Halwani na de overwinning van Volann d’Orange in Venhuizen. (Foto: Ellen Sassen en Marco Verstraaten)

Het was de laatste kortebaanfinale die Wagenaar in zijn lange loopbaan haalde. Volann d’Orange stond juist aan het begin van zijn carrière, maar zou na zijn ereronde in Venhuizen niet meer winnen. Hoewel hij in alles leek op Porsto R, Pegram’s paradepaardje tussen 2004 en 2007, kwam hij simpelweg tekort om nog eens te zegevieren.

(Foto: Ellen Sassen en Marco Verstraaten, www.sassen-verstraaten.nl)

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.