TC: Timmer en Slobbe winnen regioklassementen

30 september 2016 09:37

Met nog slechts één kortebaan voor de boeg is de beslissing in de TipCompetitie nabij. Door de hoogste score in Roden heeft Martin Timmer zich in pole-position gemanoeuvreerd, maar achtervolger Kees Duijnisveld is nog altijd niet kansloos. Titelverdediger Timmer pakte na zijn overwinning in het regioklassement ‘Zaanstreek’ ook de zege in het regioklassement ‘Westland’, terwijl Jan Slobbe regio ‘Bollenstreek’ voor zich opeiste.

Martin Timmer is dicht bij prolongatie van zijn titel in de TipCompetitie. De liefhebber uit Uitgeest deelde na de kortebaan in Medemblik de koppositie met Kees Duijnisveld, maar maakte in Roden een duidelijk verschil. Omdat beide kenners in Lisse dezelfde score behaalden, is het verschil met alleen nog de kortebaan van ’t Zand in het vooruitzicht vijf punten in het voordeel van Timmer. Wanneer Duijnisveld het gat weet te dichten en beide deelnemers qua punten op gelijke hoogte eindigen, geeft het aantal goed geraden winnaars de doorslag. Duijnisveld koos tot dusver elf goede winnaars, tegenover Timmer tien.

De strijd om de derde plaats is minstens zo spannend. Eric Goedhart handhaafde zich op het podium, maar zag zijn voorsprong van zeven punten in Roden en Lisse als sneeuw voor de zon verdwijnen. Goedhart koestert slechts één punt voorsprong op het duo Hans Neesen en Frits Taag. Ook Henny van Seggelen, zesde op slechts vier punten achterstand op Goedhart, en Casper Brussee, zevende op zeven punten, mogen nog hopen op een podiumplaats. De achterstand van Jan Slobbe, Piet Zwart en Henk Timmer lijkt te groot.

Roden

In Roden werd er weer flink gescoord door de deelnemers aan de TipCompetitie. Winnaar Yos JE werd in bijna de helft van de prognoses als winnaar voorspeld, waardoor flink wat bonuspunten werden uitgedeeld. Martin Timmer leverde een puike prestatie door het juiste kwartet te voorspellen, inclusief de juiste winnaar. Het leverde hem het in Roden maximale aantal van 34 punten op. Timmer kende daarbij de gelukkige hand van het bijloten, want wanneer niet Barbert maar Telma Laksmy was bijgeloot na de derde omloop, hadden de zes deelnemers die achter Timmer met 32 punten op de gedeelde tweede plaats eindigden en zonder uitzondering de vierjarige merrie in plaats van Barbert hadden getipt, ongetwijfeld hoger gescoord. Ook dat is kortebanen!

De monsterscore van Timmer had consequenties voor het regioklassement ‘Westland’. Na de kortebaan van De Lier had Casper Brussee een voorsprong van drie punten op eerste achtervolger Martin Timmer, maar met ‘slechts’ 27 punten in Roden kon Brussee het niet bolwerken. Zodoende schreef Timmer na het regioklassement ‘Zaanstreek’ ook ‘Westland’ op zijn naam en moet Brussee genoegen nemen met een eervolle tweede plaats.

Lisse

Ook in Lisse werd de koploper in een regioklassement op het laatste moment voorbij gestoken. De voorsprong van Ton Zuidgeest was na de kortebaan van Hillegom minimaal en net niet groot genoeg. Jan Slobbe haalde op de Heereweg maar liefst 31 punten op, tegenover Zuidgeest 25. Slobbe maakte daardoor een sprong vanaf een gedeelde zevende plaats en versloeg Zuidgeest met minimaal verschil. Een domper voor de immer enthousiaste Stompwijker, die overigens dolblij was met de overwinning van Manon Pools in Lisse.

Waar Yos JE veelvuldig werd getipt als winnaar in Roden, verraste Sander LB in Lisse. Slechts twee deelnemers scoorden bonuspunten met de ruin uit de stallen van Peter Strooper. Dat waren Guido Bakker en Harry Toebes. Beide deelnemers staan hoog genoteerd in het dagklassement, maar de dagprijs ging uiteindelijk naar Alex Koster. De deelnemer uit Schagen was één van de negen deelnemers die 31 punten scoorden, maar was de eerste van het negental die zijn prognose instuurde. Koster koos voor het kwartet Femke Schermer, Quiz de Ginai, Fuggedaboutit en Sander LB.

Bekijk hier de dagscores van Roden en Lisse, de eindstanden in de regioklassementen ‘Westland’ en ‘Bollenstreek’ en de tussenstand in het totaalklassement na 27 van de 28 kortebanen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.