TC: Martin Timmer op weg naar vierde eindzege

28 september 2019 09:47

Martin Timmer gaat in een zetel op weg naar z’n vierde eindzege in de TipCompetitie. De SuperVriend uit Heemskerk bouwde in Roden en Lisse zijn voorsprong op directe achtervolger Raymond van Diest uit naar tien punten. Alleen een wonder lijkt Timmer nu nog van een nieuwe overwinning af te kunnen houden. 

Wanneer Timmer de TipCompetitie opnieuw weet te winnen, levert hij een unieke prestatie. Een nieuwe zege betekent een vierde eindoverwinning in vijf jaar tijd. Iemand die dit voor elkaar krijgt, mag met recht een kenner worden genoemd. Met een voorsprong van tien punten op runner-up Raymond van Diest zal Timmer de kortebaan van ’t Zand met vertrouwen tegemoet zien. Van Diest zal op zijn beurt nog hard moeten knokken voor zijn tweede plaats. Rogier Borsjes en André Uljee volgen op slechts drie punten achterstand. Beiden hebben 587 punten, waardoor het verschil tussen de twee wordt gemaakt op basis van aantal juist gekozen winnaars. Voormalig koploper Borsjes koos tot ’t Zand tien keer voor de juiste winnaar, de teller van Uljee staat in dat opzicht op acht.

Sem Hilgersom zal een huzarenstukje uit moeten halen om alsnog beslag te leggen op een podiumplek. Zijn achterstand op Borsjes en Uljee bedraagt acht punten. Achter de nummer twee van vorig jaar verdringen de deelnemers zich. Jenny Zuurbier staat op kleine achterstand zesde, vlak voor Cheyenne van den Bosch. Jennifer van den Bosch deelt met Leon Zoetemelk de achtste plaats. Jack Duineveld en Thijs Buteijn maken de Top 10 compleet.

De dagprijs van Roden ging naar Catie Shoop. Zij koos met Ronny Brandt voor de juiste winnaar, aangevuld met Calistokingsdeep, Boucher le Blanc en McSpirit. Cheyenne van den Bosch scoorde net zoals Shoop 33 punten. Zij liet McSpirit links liggen en koos voor Chaman Rapida, die net zoals de verliezend finalist goed was voor zeven punten. Van den Bosch stuurde haar prognose echter later in dan Shoop en greep daarom net naast de dagprijs.

Thea de Leeuw stuurde de meest complete prognose in voor Roden. Als enige deelnemer bereikte ze met al haar paarden de derde omloop. Toen Barbert afviel, was haar hoop gevestigd op McSpirit, die ze als winnaar had ingevuld. Helaas voor De Leeuw wilde de zesjarige ruin tijdens de finale niets meer van achterom draaien weten en greep De Leeuw naast de bonuspunten én de dagprijs.

Southwind Raptor en de TipCompetitie; het is geen gelukkig huwelijk. Wordt de Amerikaan aangeduid als favoriet, dan laat hij de deelnemers in de steek. Wordt ‘ie grotendeels over het hoofd gezien, dan wint ‘ie de koers. Zo ging het dit jaar in IJmuiden, Nootdorp, Heemskerk en nu ook in Lisse. Ondanks zijn galoppades in Enkhuizen durfden tien deelnemers het aan de trots van Bert de Boer als winnaar van de koers in Lisse te tippen. Zij werden beloond met zeven bonuspunten.

De deelnemers achter Loonburo Westfriesland staken donderdag boven de concurrentie uit. Zij voorzagen een zege van Southwind Raptor en kozen verder voor Archange de Jiel, Chief One en Eliot Charisma. Met dit kwartet voorspelden ze drie van de vier paarden in de vierde omloop; gezien het deelnemersveld een knappe prestatie. Zij lieten dus torenhoog favoriet Doc Holiday buiten hun kwartet, wat op zijn minst een gewaagde keuze mag worden genoemd.

Naast de eindzege in het Totaalklassement lijkt ook de winst van de 3e periode Martin Timmer niet meer te kunnen ontgaan. Met nog één kortebaan voor de boeg heeft hij een voorsprong van acht punten op Milenka van den Bosch. André Uljee volgt op twaalf punten van Uljee, Sem Hilgersom kijkt tegen een achterstand aan van dertien punten. Lukt het hen nog om Timmer serieus te bedreigen?

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.