Tamburini verdedigt titel tijdens kortebaan Warmond

10 juni 2016 10:25

Waarschijnlijk gaat de meeste aandacht van de trouwe liefhebbers tijdens de kortebaan van Warmond uit naar Tamburini. Vorig jaar won de ruin de koers over de Herenweg en de kans is groot dat de stal van Rob de Vlieger samen met pikeur Jan Thijs de Jong deze titel op zaterdag 2 juli wil verdedigen. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Vorig jaar stond Tamburini nog aan het begin van zijn kortebaancarrière. De troef van de familie Balkenende had indruk gemaakt tijdens zijn eerste drie starts, maar had daarin nog geen 750 euro bij elkaar gedraafd. Dit betekende reglementair een ontheffing van vijf meter.

In Warmond profiteerde hij daar direct optimaal van. Na een mooie strijd kon hij na afloop de ereronde rijden.
Hoewel Tamburini nog steeds tot de kortebaantop behoort, kon hij sindsdien niet meer winnen. Wel werd hij nog vier keer tweede, waaronder twee keer in het huidige seizoen. In Warmond kan de zesjarige ruin hier verandering in brengen.

Samenvatting Kortebaan Warmond 2015

Oud-winnaars

Of er nog meer oud-winnaars aan de start komen, zal blijken op donderdag 30 juni wanneer de loting plaatsvindt op het kantoor van de NDR in Wassenaar. Mogelijk is ook Donate Groenhof erbij. De merrie won in Warmond direct tijdens haar debuut in 2014. Het bleek de start van een zegetocht langs de verschillende kortebaansteden en -dorpen.

Inmiddels heeft de merrie acht kortebaanoverwinningen achter haar naam en werd ze vorig jaar ook nog eens ‘Paard van het jaar’. Aan het huidige seizoen is de merrie uit de stal van Cees Hetteling ongelukkig begonnen. In Assendelft trof ze direct Tamburini en kon na één omloop naar huis.

Kindertoto

De kortebaan in Warmond is traditioneel een evenement voor het hele gezin. Ook voor de kinderen is er naast het spektakel op de baan voldoende te beleven. Zo zijn er springkussens en kunnen ze gratis deelnemen aan de kindertoto.

Het deelnemersveld met tips is vanaf donderdag 30 juni te vinden op deze site. Meer informatie specifiek over het evenement in Warmond staat op de website van de organisatie www.harddraverij.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.