’t Zand Challenge (Slot): De Derby K

9 oktober 2020 12:14

Het kortebaanseizoen zou zonder coronacrisis maandag worden afgesloten in ’t Zand. Om de liefhebbers van de sport en de inwoners van het Noord-Hollandse dorp toch een middag paardensportplezier te geven, kunnen zij zondag online afstemmen op de koersen op de Renbaan Duindigt. Hier staat het hoogtepunt van het drafjaar op het programma: de Derby der driejarigen. Op deze website hebben we de koers omgedoopt tot de ’t Zand Challenge.

Voor elke geannuleerde kortebaan biedt Kortebaandraverijen.nl online een alternatief. Zondag staan er negen mooie koersen op het programma op Duindigt: ideaal voor een kortebaanchallenge! Op deze manier krijgt iedereen die de kortebaan van ‘t Zand moet missen, toch een middag paardensport voorgeschoteld. En uiteraard kan er ook gewed worden.

De koersen zijn online te bekijken via onderstaand linkblok. Via dit linkblok kun je ook aanspraak maken op een mooie aanbieding van Runnerz. Wanneer je als nieuwe klant 50 euro online inzet, krijg je 25 euro terug.


Klik op de banner voor de gratis beelden en de welkomstbonus.

Voorbeschouwing Derby K

1. Konark F Boko – André Bakker
2. Kansas Lobell – Jeroen Engwerda
3. Kentucky River – Rick Ebbinge
4. Kate Baldwin – Michael Nimczyk
5. Kali Smart – Micha Brouwer
6. Kolonel Parker – Jaap van Rijn
7. Karl Bianco – Rob de Vlieger
8. Kosmos Renka – Johan van der Wal
9. Kesper – Dion Tesselaar
10. Kensington – Hugo Langeweg jr.
11. Kilimanjaro – Robin Bakker
12. Kaboom – Bas Crebas
13. Kenneth Heat – Stefan Schoonhoven
14. Kiss and Ride – Dennis Minnema
15. Karola – Chiel Wildhagen
16. Koen n Klasbak – Jeffrey Mieras

Kentucky River (3) is de logische favoriet. De ruin is na vier starts nog steeds ongeslagen en won zijn koersen met speels gemak. Het is aan wereldkampioen Rick Ebbinge om de troef van Jeroen Engwerda in dit grote veld naar de winst te leiden. Stalgenoot Kansas Lobell (2) is zijn grootste concurrent. De hengst won zijn eerste koers in Zweden zeer overtuigend, maar kende daarna een mindere periode. Met de winst in de Derbyselectie toonde hij op tijd zijn vorm hervonden te hebben. Jeroen Engwerda brengt ook Kosmos Renka (8) aan de start. De ruin is nog wat groen, maar toonde al veel snelheid. Een mooie ereplaats behoort tot de mogelijkheden.

Kate Baldwin (4) won ook een Derbyselectie. Net als Kansas Lobell vertoefde zij tijdens haar eerste koersmaanden in Zweden. Haar winst twee weken geleden toonde aan dat er kansen liggen op de winst. Robin Bakker brengt Kilimanjaro (11) aan het vertrek. De hengst was eerder dit jaar nog de favoriet voor Derbywinst. De derde plaats tijdens de Derbyselectie viel daarom wat tegen. De troef van Paul Hagoort leek echter nog wel iets achter de hand te hebben. Geheel volgens traditie zullen ook de paarden van Hugo Langeweg jr. zich voorin melden. Normaal gesproken strijden Kolonel Parker (6) en Kensington (10) voor de plaatsen.

Konark F Boko (1) en Kali Smart (5) behaalden een mooie tweede plaats tijdens de Derbyselectie. Zij mogen hierdoor net als Karl Bianco (7) in het eerste gelid starten. Zij kunnen in de prijzen lopen. Karola (15) en Koen n Klasbak (16) wonnen verrassend de Sweepstakes. Tijdens de Derbyselectie konden zij zich niet plaatsen. Zij zitten daarom opgescheept met de minst gunstige startnummers. Zij moeten hopen dat het koersverloop alsnog hun kant op valt. Vooral Karola moet dan kunnen verrassen. Kaboom (12) heeft zo zijn uitschieters. Een mooie ereplaats sluiten wij niet uit.

De achterban van Kesper (9), Kenneth Heat (13) en Kiss and Ride (14) zal ongetwijfeld trots zijn met het behalen van een startbewijs voor de Derby. Normaal gesproken komen zij tekort tegen de favorieten. Met een gunstig koersverloop moeten zij hopen op een ereplaats.

ONZE TIP: 1. KENTUCKY RIVER (3) 2. KANSAS LOBELL (2) 3. KATE BALDWIN (4) 4. KILIMANJARO (11)
Outsiders: Konark F Boko (1), Kali Smart (5) en Karola (15)


Klik op de banner voor de gratis beelden en de welkomstbonus.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.