Swagerman: ‘Hier alleen van kunnen dromen’

22 juni 2014 13:03

Annie Swagerman kon na afloop van de kortebaan in Sassenheim haar geluk niet op. Haar Andrea Swagerman verdedigde met succes zijn titel op het parkoers over de Teylingerlaan, terwijl stalgenoot Co Swagerman beslag legde op plek twee. De trotse eigenaresse was na afloop dan ook in de zevende hemel. “Hier kan je alleen maar van dromen.”

Swagerman had vooraf geen rekening gehouden met dit prachtige scenario. “Je hoopt vooraf, dat ze mee kunnen doen om de overwinning, maar de concurrentie was niet mals. Ze hebben allebei vreselijk veel moeten doen. Vooral voor Prince of Moor had ik schrik. Maar Andrea kan zo enorm goed afkomen, dat hij die ritten tijdens de derde omloop eigenlijk vrij eenvoudig won.”

Voor de altijd intens meelevende Swagerman loopt de spanning tijdens een kortebaan hoog op. “Zo’n koers is niet altijd goed voor de rikketik. Maar toen ze eenmaal allebei de finale hadden gehaald, was dat over. Dat Andrea won is prachtig. Het is de liefste van de twee; je hebt geen kind aan hem. Maar Co blijft de mooiste hoor, haha.”

Startvak

Ook voor Andries van der Blonk, die tijdens de ereronde de honneurs waar nam voor zoonlief Frans die in Wolvega moest koersen, kwam het plotselinge succes uit de lucht vallen. “We hadden er geen rekening mee gehouden dat we één en twee konden worden. Pricken had een sterke koers gelopen in Wognum, maar toch wist Andrea die tijdens de eerste omloop te verslaan. Frans kent Andrea als de beste, dus daarom nam ik tijdens de finale plaats achter Co.”

Eigenlijk was het de bedoeling dat de uiteindelijke winnaar in Sassenheim met een leerlingpikeur zou starten. “Maar Denise Pennekamp startte al met Wala Alki en omdat we niemand anders konden vinden, ging Frans er maar achter”, legt Van der Blonk uit. “Dat pakte uiteindelijk prima uit. Wanneer Andrea vanaf gelijke afstand moet draaien, is hij een beetje bang voor zijn tegenstander. Nu had hij in het startvak alle ruimte. Als hij met Frans zo blijft presteren, gaan we dat niet meer veranderen.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.