Sven Schraal vervangt Manon Pools

13 juli 2013 20:56

Sven Schraal vervangt Manon Pools op de sulky achter Viva’s Limburgia. Omdat de klasbak dit seizoen nu meer dan 1.500 euro heeft verdiend, is hij zijn vijf meter ontheffing met een ‘volleerd’ pikeur kwijt. Daarom zal een leerling achter hem plaats moeten nemen om vanaf 305 meter te kunnen starten.

De afgelopen jaren verving Josette Pools haar zus op de sulky. “We hadden verwacht dat zij dit seizoen niet zou rijden na haar zwangerschap”, legt trainer Aad Pools uit. “We hebben daarom voor het seizoen al Sven gevraagd. Josette is inmiddels klaar voor een terugkeer op de sulky, maar omdat wij ons woord hebben gegeven aan Sven krijgt hij eerst een kans. Daarna gaat Josette er alsnog achter.”

Manon Pools boekte in Hoofddorp alweer haar derde seizoenszege. Ze passeerde in het pikeursklassement zelfs haar vader. Ze genoot op de Kruisweg volop. “Het is elke keer weer kicken om Viva’s Limburgia te rijden. Het is jammer dat ik nu weer afstand van hem moet nemen, maar een paar jaar terug dacht ik eigenlijk al dat het de laatste keer was. Door de wijziging van de reglementen, krijg ik elk jaar weer een kans. Dat voelt als een toetje, een extraatje.”

Vanaf vrijdag in Draf & Rensport meer uitgebreide reacties.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.