Surprise van Zenito Hanover in Bemmel

13 augustus 2013 18:35

Zenito Hanover en Frans van der Blonk hebben dinsdag de kortebaan van Bemmel gewonnen. De combinatie klopte in de finale favoriet Blackpearl Trans R en Aad Pools. Victory Boy S (John de Leeuw) werd derde voor Cycloon Frejo en Jolanda van Strien.

Hoewel Zenito Hanover een sterke indruk maakte in Bemmel, had de ruin over geluk tijdens de ontknoping niet te klagen. Hij trof het stilstaande nummer in de derde omloop en zag vervolgens Cycloon Frejo twee galoppades tegen hem maken. In de finale verloor hij de eerste rit, maar kon in de beslissende twee ritten de winst alsnog pakken tegen de moegestreden Blackpearl Trans R.

Voor Cycloon Frejo had er in Bemmel, waar het oneven nummer met binnenbocht steeds een groot voordeel had, wellicht meer ingezeten. Het vierjarige talent maakte een uitstekende indruk en klopte lopende onder andere Co Swagerman en Bernadot Queen. Ook van Zenito Hanover won hij in de halve finale een rit, maar galoppades maakten aan zijn aspiraties een einde. Ook in de troostfinale sprong hij tweemaal, waardoor Victory Boy S het brons pakte.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.