Super Vrienden: Van één naar twee kortebaners?

11 januari 2019 11:12

De actie Super Vrienden gaat ook in 2019 door! Voor 121 euro (inclusief BTW) ben je het komende seizoen weer mede-eigenaar van het paard Emi van Jip. Echter, wanneer het aan ons ligt, gaan wij het daar niet bij laten. Wanneer wij met elkaar voldoende deelnemers genereren gaan de Super Vrienden met twee paarden aan de kortebanen deelnemen!

Voor de 87 Super Vrienden was het afgelopen seizoen er één om nooit meer te vergeten. Met elkaar gingen wij met Emi van Jip de strijd aan. Het eerste doel was om een extra kortebaanpaard te leveren aan het circuit en daarnaast een grote groep liefhebbers te laten ervaren hoe het is om een kortebaner in bezit te hebben.

Tijdens het seizoen maakten wij beide kanten van de medaille mee. Zo waren er regelmatig tegenslagen. Meerdere starts gingen de mist in door galoppades en vaak was de loting voor de eerste omloop bijzonder zwaar. Emi van Jip toonde zich echter een snelle starter en liet later in het seizoen ook veel snelheid zien. Het zorgde voor ritoverwinningen op toppers zoals Southwind Raptor, Evison, Blackpearl Trans R en zelfs Paard van het Jaar Doc Holiday werd van gelijkaf in twee ritten geklopt. Het absolute hoogtepunt en onvergetelijk(!) was de winst van de kortebaan Warmond. In Wognum en Roden eindigde ze ook nog als vijfde.

Emi van Jip - Doc Holiday, kortebaan Roden 2018
Emi van Jip liet met name in het tweede deel van het seizoen veel snelheid zien en klopte in Roden Doc Holiday van gelijkaf.

Potentie

Haar superstart en de getoonde snelheid van met name het tweede deel van het seizoen hebben ertoe geleid dat trainster Caroline Aalbers en pikeur John Dekker nog volop potentie zien in Emi van Jip. Ook hebben zij goede hoop dat ze haar ‘probleem’ kunnen oplossen. Zij gaan dan ook nog graag een seizoen met haar door. Ook de reguliere eigenaar Jan Beemsterboer werkt met alle plezier mee en ziet alweer uit naar het komende seizoen.

Op basis van dat vertrouwen én de reacties van de Super Vrienden na afloop van het kortebaanseizoen 2018 heeft de redactie van Kortebaandraverijen.nl besloten ook het komende kortebaanseizoen onder dezelfde voorwaarden Emi van Jip te huren en met haar te gaan kortebanen. Hoewel het in genoemde reacties van de Super Vrienden nauwelijks tot uiting kwam willen wij onze ogen ook niet sluiten voor de beperkingen van Emi van Jip en hebben wij gezocht naar iets meer zekerheid, al heb je die in onze sport nooit!

Southwind Raptor was nogal vaak de tegenstander van Emi van Jip (rechts) in 2018. Vaak dwong het paard van de Super Vrienden haar opponent tot een uiterste krachtinspanning.

Gezien het enthousiasme van het afgelopen seizoen hebben wij goede hoop dat wij in 2019 met nog meer Super Vrienden aan het seizoen kunnen beginnen. Wanneer het ons lukt om het aantal te doen stijgen tot 150 kunnen wij zelfs twee paarden ‘huren’ voor het nieuwe kortebaanseizoen. In dat geval kunnen wij mogelijk voor alle kortebanen minstens één deelnemer afleveren! Caroline Aalbers en John Dekker waren direct ‘in’ voor deze suggestie en zijn al op zoek naar een tweede paard. Hierover volgt zo snel mogelijk nieuwe informatie. Om aan de 150 Super Vrienden te komen, hebben we ook jouw hulp hard nodig. Vraag daarom al jouw kortebaanmaatjes om ook mee te doen en beleef op deze manier met elkaar dubbel zoveel plezier!

Voorwaarden

De voorwaarden voor de Super Vrienden blijven hetzelfde. Na aanmelding en betaling van 121 euro ben je van 1 mei tot 31 oktober 2019 mede-eigenaar van in elk geval Emi van Jip. Bij minstens 150 aanmeldingen* huren wij er een tweede paard bij. Er zijn geen andere onverwachte kosten. Echter, zekerheden rondom vorm, ziekten en/of blessures, waardoor het paard of de paarden (een deel van) het seizoen moeten missen, kunnen niet worden gegeven. Wij houden je door nieuwsbrieven en een besloten Facebook-groep het hele seizoen op de hoogte! Je zult alle ontwikkelingen op de voet volgen en krijgt elke rit in je mailbox!

Kortebaan Warmond 2018
De Super Vrienden van 2018 vergeten de overwinning van Emi van Jip in Warmond nooit meer.

50 Procent van het gewonnen prijzengeld komt in het bezit van de Super Vrienden. Na afloop van het seizoen wordt er gecommuniceerd wat er met dit geld wordt gedaan. Je hebt altijd de optie om jouw deel van het prijzengeld aan het einde van het seizoen ‘op te eisen’. Als Super Vriend heb je bovendien alle rechten zoals de Vrienden en Vriend Plusleden van de site Kortebaandraverijen.nl ook hebben. Caroline Aalbers, John Dekker en de eigenaar van Emi van Jip, Jan Beemsterboer, hebben al toegezegd dat zij er alles aan doen om aanwezig te zijn op de ‘Vriendendag’ die gehouden wordt op maandag 22 juli.

*Zoals aangegeven na de evaluatie van 2018 gebruiken wij het prijzengeld, verdiend in het kortebaanseizoen 2018, indien het beoogde aantal van 150 Super Vrienden nét niet wordt gehaald! Wanneer dat niet nodig is, en daar gaan wij vanuit, communiceren wij nog met elkaar wat ermee te doen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.