Super Vrienden gaan kortebanen met Fip Junior

9 augustus 2019 07:13

De Super Vrienden van Kortebaandraverijen.nl gaan de tweede helft van het seizoen in met Fip Junior. Caroline Aalbers, John Dekker en Jan Beemsterboer hebben donderdag na de kortebaan in Beverwijk besloten dat het beter is om Emi van Jip in te ruilen voor deze derde troef van de eigenarengroep.

Het wisselen van paarden was één van de aantrekkelijke voorstellen die stal Aalbers en fokker Beemsterboer deden voor aanvang van het nieuwe kortebaanseizoen. Wanneer er voldoende Super Vrienden zouden zijn, konden zij kortebanen met Emi van Jip en Gaya Vip. Mocht één van de paarden niet voldoen of niet verder kunnen, was derde paard Fip Junior achter de hand.

Helaas is de eerste seizoenshelft van Emi van Jip niet geworden waar iedereen op had gehoopt. Hoewel ze af en toe snelle ritten liet zien, maakte ze te vaak galoppades. “En dat is voor niemand leuk”, gaven Dekker en Aalbers donderdag op het stalterrein al aan. De afspraak is nu dat Emi van Jip zaterdag teruggaat naar haar fokker in Waarland. Fip Junior bewandelt de omgekeerde weg en komt bij Aalbers in training.

Fip Junior, hier achter de startauto op de Kortebaandag, maakt binnenkort zijn opwachting op de kortebaan.

Drie paarden

Overigens betekent de ‘ruil’ niet het einde van de kortebaancarrière van Emi van Jip. De merrie krijgt, terug in haar vertrouwde omgeving, een nieuwe kans op de kortebaan. Zij blijft dit, in elk geval tot het einde van het seizoen, doen onder de naam van de Super Vrienden van Kortebaandraverijen.nl. Fip Junior zal binnenkort voor het eerst op de kortebaan verschijnen.

Dit betekent dat de Super Vrienden voorlopig met drie paarden in het circuit actief zijn. Gaya Vip blijft immers ook kortebanen. De merrie gaat het steeds beter doen. Na de vijfde plaats in Sassenheim en de vierde plaats in Warmond volgde donderdag een knappe tweede plaats in Beverwijk. Alle Super Vrienden hebben genoten van een unieke middag op de Breestraat en kijken alweer uit naar haar volgende start.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.