Successen voor kortebaners in Alkmaar

18 november 2014 09:24

Het kortebaanseizoen is al lang en breed afgelopen, maar verschillende paarden en pikeurs die deze zomer kleur gaven, verkeren nog steeds in een blakende vorm. Zo waren er maandag op het ‘Ovaaltje’ van Alkmaar meerdere fraaie zeges te noteren.

Blackpearl Trans R deed een matig kortebaanseizoen vrijwel in één klap vergeten door een sterke overwinning over 1100 meter. Met Aad Pools -tijdens de vorige 1100 meterkoers eerder al de sterkste met Edo Venus- op de sulky bleef de tweevoudig kortebaankampioene Zalvador Spendic (Caroline Aalbers), Sierra Angel (Jan Thijs de Jong) en Lifeislife BR (Ruud Pools) voor. Eerder op de avond was Iper Flying met Danny den Dubbelden in het zadel al de sterkste tijdens een montékoers over 2060 meter. Asko Bond eindigde tijdens deze rit als vierde. Zero Option Lane (Lindsey Pegram) en Donate Groenhof (Ruud Pools) finishten tijdens respectievelijk de achtste en negende koers als tweede.

Thomas Bos beleefde maandag een primeur. Met Ever for Ever WS boekte de leerlingpikeur zijn eerste zege op de langebaan. Verder waren er overwinningen voor Jaap van Rijn (Cassari) en John Dekker (Ebony Twigs).

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.