Streep door kortebaan Hillegom

17 augustus 2021 17:42

Voor het tweede jaar op rij gaat de kortebaan over de Meerlaan in Hillegom niet door. Dat schrijft het bestuur van de Harddraverijvereniging Hillegom en Omstreken in een vandaag (dinsdag) verschenen persbericht. De Najaarsfeesten krijgen een aangepast programma en daarin is geen plaats voor een draverij en de kermis.

De Hillegomse Najaarsfeesten duren van 11 tot en met 19 september en vallen in de periode waarin nog steeds anderhalve meter afstand van elkaar moeten worden gehouden. Daarom is het niet mogelijk om een kortebaan te organiseren zoals gebruikelijk. De Harddraverijvereniging wil geen besloten draverij met toegangscontrole of uitwijken naar bijvoorbeeld Duindigt. “De draverij is vooral een volksfeest voor de Hillegommers, die elkaar daar ontmoeten”, schrijft het bestuur. “Dat geldt ook voor de kermis. Wij willen dat zowel de kortebaandraverij als de kermis openbaar toegankelijk zijn.”

Net zoals vorig jaar gaat de kortebaan van Hillegom niet door. Eerder werd de kortebaan in 2001 ook al geannuleerd. De organisatie vond het toen niet gepast om te koersen op een dag van nationale rouw naar aanleiding van de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september van dat jaar.

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.