Stomwijk Challenge: Graskoers op Duindigt

16 juli 2020 10:31

De liefhebbers van de kortebaan kunnen zondag online afstemmen op de koersen op de Renbaan Duindigt. Kortebaandraverijen.nl heeft de zesde koers op gras omgedoopt tot de Stompwijk Challenge, die maandag anders verreden zou worden. De meeting begint om 13.30 uur. De start van de Stompwijk Challenge is om 16.00 uur.

Voor elke kortebaan biedt Kortebaandraverijen.nl online een alternatief aan. Bij voorkeur op de dag zelf, maar regelmatig wijken wij af naar een datum dichtbij om zo een aansprekende koers of een koers in eigen land mee te kunnen pakken. Zondag staan er mooie koersen op het programma op de Renbaan Duindigt: ideaal voor een kortebaanchallenge! Zeker omdat de zesde koers op gras verreden wordt met bandenstart, een aantal kortebaners aan de start heeft en er zijn afstandsverschillen. Deze koers heeft dus veel ingrediënten van een Stompwijkse kortebaan!

Ook in de andere koersen zijn kortebaners te bewonderen. Zo komen in koers drie Fleur Swagerman en Bizar Zandbergen in actie op gras. De Stompwijkers zullen Bizar Zandbergen nog wel herinneren van zijn derde en vierde plaats op hun kortebaan. In koers vijf starten de beoogde kortebaner Juliette (drie overwinningen in vier starts) en Ida Swagerman. Door zondag de koersen op Duindigt te volgen, krijgt iedereen die maandag de kortebaan van Stompwijk moet missen toch een mooie middag met paardensport aangeboden!

De koersen zijn online te bekijken via onderstaand linkblok. Hiermee kun je ook aanspraak maken op een mooie aanbieding van Runnerz. Wanneer je als nieuwe klant 50 euro online inzet, krijg je 25 euro terug.


Klik op bovenstaande banner voor de beelden en de mooie welkomstbonus van 25 euro.

Stompwijk Challenge

De koers die wij uitlichten voor zondag is de zesde koers, de Vrienden van Duindigt-prijs. Veertien paarden gaan de strijd met elkaar aan op gras waaronder de kortebaners Ipson Boko, Doc Holiday (foto boven) en Broer van Bremen.

De deelnemers:
1. Esperanzo Dipo TF – Sytske de Vries 1900 meter
2. Cherie of Hearts – René Knoll 1920 meter
3. Eyegloss – Wim van der Mespel 1920 meter
4. Gabor Rais – John Dekker 1920 meter
5. Ipson Boko – Djimmy Schneider 1920 meter
6. Haley Vredebest – Barry te Pas 1920 meter
7. Doc Holiday – Bo Sprengers 1920 meter
8. Texan de la Vallee – Killian Poels 1920 meter
9. Giant Starlake – Thomas Bos 1920 meter
10. Hulk Vryenesse – Jaap van Rijn 1940 meter
11. Broer van Bremen – Caroline Aalbers 1940 meter
12. Bikini de Larcy – Danny den Dubbelden 1940 meter

Leuk dat wij in deze koers Doc Holiday treffen! De regerend Nederlands kampioen op de kortebaan won twee jaar geleden in Stompwijk en eindigde vorig jaar als tweede. De ruin strekt voor het eerst weer de benen op de koersbaan na een extra lange winter. We hoeven daarom niet direct wonderen van hem te verwachten. Het belangrijkste is dat hij voorzichtig weer in vorm geraakt voor als er straks toch nog kortebanen komen.

Dit is ook het belangrijkste doel van Broer van Bremen. De ruin was alweer actief in Duitsland en op Groningen en pakte twee derde plaatsen mee. In deze koers lijkt veertig meter geven normaal gesproken te veel gevraagd. Van de kortebaners is Ipson Boko het meest kansrijk. De ruin bewees twee weken geleden op Alkmaar in vorm te zijn en won ijzersterk van kop af.  Hij won bovendien vorig jaar op het gras van Joure en Emmeloord. Hij is echter niet altijd foutloos vanuit de banden. Ook Bikini de Larcy heeft een kortebaan in de benen. Vorig jaar in Roden was Boucher le Blanc in de eerste omloop te sterk. De ruin, die veruit de meeste winsom heeft, pakt trouw ereplaatsen mee in Duitsland.

Broer van Bremen wordt op de langebaan voorbereid op de start van de kortebanen.

De favoriet is Hulk Vryenesse (10) met Jaap van Rijn. De hengst is op papier het beste paard. Zelfs de startachterstand van maximaal 40 meter moet hij op basis van zijn kwaliteiten kunnen goedmaken. Tijdens zijn laatste start op Alkmaar ging het echter galopperend mis en moest hij de winst laten aan Ipson Boko. Bovendien start hij voor het eerst vanuit de banden op gras.

Haley Vredebest (6) won eind juni sterk op Duindigt met een machtig eindschot. De voormalig winnares van de merriederby klopte toen Keytowin Starro, de favoriet tijdens de IJmuiden Challenge. In deze vorm doet de pupil van Barry te Pas opnieuw mee voor de winst. Giant Starlake (9) is een voormalig seriewinnaar, maar heeft de vorm van toen niet meer hervonden.  Vorige maand won hij nog wel een montékoers op Gelsenkirchen.

Voor de verrassing kun je terecht bij Eyegloss (3) en Gabor Rais (4), die bovendien op pad gaan met de ervaren kortebaanpikeurs Wim van der Mespel en John Dekker. Eyegloss liep de voorlaatste koers ijzersterk op gras en werd verrassend tweede. Gabor Rais moest twee weken geleden in Alkmaar alles buitenom doen en verzaakte geen moment. Zijn tweede plaats was een mooie beloning. In deze vorm is er veel mogelijk.

De laatste klassering van Cherie of Hearts (2) en Texan de le Vallee (8) is alweer even geleden. Zijn staan in dit geweld voor een zware klus. Esperanzo Dipo TF (1) loopt normaal gesprek in de beginnersklasse en maakt daarin gemakkelijk een fout. De tegenstand is nu beduidend forser. Daar staat tegenover dat de ruin het rijk alleen heeft in de eerste band. Kortebaanpikeur Sytske de Vries weet bovendien wel raad met die meters voorsprong!

ONZE TIP: 1. HULK VRYENESSE (10) 2. HALEY VREDEBEST (6) 3. IPSON BOKO (5) 4. GIANT STARLAKE (9)
Outsider: Gabor Rais (4)


Klik op bovenstaande banner voor de beelden en de mooie welkomstbonus van 25 euro.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.