‘Stompwijkse’ Howings Kumpel ook in Voorschoten

25 juli 2013 10:14

Howings Kumpel en Wim van Buytene zijn maandag 29 juli één van de 26 deelnemers in Voorschoten. De combinatie zorgde afgelopen maandag voor een sensatie door in Stompwijk te winnen. Het was voor het eerst in 104 jaar dat een ‘Stompwijks paard’ op de eigen grasbaan wist te zegevieren.

Bekijk het deelnemersveld

Om zijn prestatie enkele kilometers verderop op de Van Beethovenlaan in Voorschoten te evenaren, moet Howings Kumpel opnieuw een topdag hebben. Het wordt hem niet gemakkelijk gemaakt. Zijn ontheffing van vijf meter (waarmee hij won in Stompwijk) is hij nu kwijt.

De verliezend finalist van maandag is er ook in Voorschoten. Ton Jeu verkeert in de vorm van zijn leven. Eerder deze maand werd hij Nederlands kampioen in Warmond. Met zijn tweede plaats in Stompwijk maakte hij opnieuw indruk.

Winnaar van vorig jaar

De Stompwijkse finalisten krijgen concurrentie van Blackpearl Trans R, de winnaar van vorig jaar in Voorschoten. In 2012 won de merrie met een zeldzaam machtsvertoon op de Van Beethovenlaan. Inmiddels moet het ‘Paard van het jaar’ tien meter meer afleggen. Daarmee werd ze dit seizoen al twee keer derde en een keer vierde. De merrie zal waarschijnlijk de favoriet zijn bij het spelende publiek.

De stal van Aad Pools komt ook met Viva’s Limburgia. De ruin is met ruim 42.000 euro winsom de absolute grootverdiener onder de kortebaners. Dit seizoen was hij de beste in Hoofddorp en eindigde als tweede in Sassenheim. In Voorschoten won hij al in 2008 en 2009.

Voorschoten wordt sowieso verwend met zijn deelnemers, want ook viervoudig kortebaanwinnaar Andrea Swagerman is van de partij. Hij zegevierde dit seizoen in Sassenheim en IJmuiden. De ruin is de grote angstgegner van Viva’s Limburgia en Blackpearl Trans R. Hij klopte ze in zijn carrière respectievelijk twee en drie keer. Echter, in Voorschoten heeft hij voor het eerst een starthandicap en dat maakt zijn opgave niet gemakkelijker.

Uitdaging

De enige deelnemer uit Voorschoten is Jacques Straver. Hij neemt zijn paarden Tapis Volant en Wonderful mee. In dit veld zijn deze deelnemers outsiders. Het kunstje van Howings Kumpel in Stompwijk herhalen, zal dan ook niet het doel zijn van Straver. Eén of twee omlopen doorkomen en daarmee de hele middag in de race zijn, wordt zijn uitdaging.

Geen zin in de rij bij de totalisator in Voorschoten? Maak een account aan, profiteer van je welkomstbonus van 10 euro en zet vanaf maandagmorgen online in.
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.