Stompwijk koerst niet op 19 juli; geen alternatief

6 juni 2021 16:14

Er leek een sprankje hoop te gloren voor Stompwijk, maar afgelopen zaterdag hakte de organisatie de knoop door: er wordt maandag 19 juli niet gekoerst op de enige grasbaan van Nederland. Over een alternatieve datum wordt niet gesproken.

“Het DB heeft alles afgewogen en heeft gemeend dat, onder de gegeven omstandigheden, het organiseren van de kortebaan op 19 juli niet haalbaar is”, is te lezen op de website van de Stompwijkse Paardendagen. “Er zijn te veel onzekerheden over onder welke voorwaarden het organiseren van een kortebaan eventueel door zou kunnen gaan. Dat maakt de gemeente sowieso heel terughoudend met het afgeven van een vergunning.”

De organisatie belooft het besluit later deze week op hun website verder toe te lichten. Over een eventuele alternatieve datum wordt niet gesproken. Door het verplaatsen van Warmond (naar zaterdag 28 augustus) en de annulering van Egmond aan den Hoef, IJmuiden en Middenbeemster is Voorschoten nu de eerst volgende kortebaan op de kalender. De koers over de Van Beethovenlaan staat gepland op zaterdag 31 juli.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.